Kitlesel fonlama sitesi Indiegogo ICO projeleri de almaya başlıyor

Kitlesel fonlama sitesi Indiegogo ICO projeleri de almaya başlıyor

Dünyanın en büyük kitlesel fonlama şirketlerinden biri olan Indiegogo, yan kuruluşu olan MicroVentures üzerinden ICO ile token satışlarını desteklemeye başladı. İlk ICO projesi olarak sistemde yer alan fanlar tarafından kontrol edilen bir futbol ligi projesi token satışı ile şimdiden 1 milyon olardan fazla para toplamayı başardı.

Bildiğiniz gibi son dönemlerin en büyük problemlerinden biri kripto paralar aracılığıyla para toplayan ve bir anda ortadan kaybolan şirketler. Bu durum başarılı ICO projelerine de zarar verirken genel olarak kripto para dünyasına da oldukça zarar veriyordu. Henüz SEC tarafından yasal bir düzenlemeye tabii olmadıkları için de ICO'larda para dolandırılan kişiler nereye gideceklerini bilemiyorlar.

Indiegogo bu probleme bir çözüm üretebilmek için MicroVentures üzerinden resmi olarak yatırımcı olmayan kişilerin de token alarak ICO projelerine destek verebileceği bir model geliştirdi. Bu model SEC kurallarına uygun olarak geliştirilmiş ve burada yer alan ICO'lar SEC yasaları kapsamında değerlendiriliyorlar.

Indiegogo Kurucusu ve Ticari İşler Sorumlusu Slava Rubin "ICO servisimiz, mümkün olan en fazla sayıda yatırımcının token alarak projelere dahil olabileceği şekilde tasarlandı" dedi. "Kripto paralar ve blockchain teknolojisinin finans dünyasının demokratikleşmesi açısından çok önemli bir adım olduğunu ve yatırım dünyasına yeni bir para akışı sağlayabilecek bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. ICO'ları sadece yatırımcı belgesi olan kişilere değil, herkesin erişimine açmak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

232 ülkeden aylık 10 milyon kullanıcısıyla çok geniş bir kitleye ulaşan Indiegogo, bu tarz bir projeyi hayata geçirebilecek sayılı şirketlerden biriydi. Daha önce ortaklık kurduğu MicroVentures şirketinin altyapısı ve yatırım arayan şirketlere SEC'in gerekliliklerini karşılayabilecekleri rehberlik hizmetini verebiliyor olmaları oldukça büyük bir avantaj.

Bu gelişme, gerçekten iyi bir fikri olan ve ICO ile para toplamak isteyen girişimciler için iyi bir fırsat oluşturuyor diyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.