WhatsApp işletme hesaplarında onaylanmış hesap karmaşası

WhatsApp işletme hesaplarında onaylanmış hesap karmaşası

Yakın zamanda küçük bir grup üzerinde işletmeler için onaylanmış hesapları test ettiğini duyuran WhatsApp, artık işletme hesaplarını üç farklı şekilde sınıflandırıyor. WhatsApp'ın sitesinde yer alan İşletmelerle sohbet etmek başlığında bu kategoriler OnaylanmışDoğrulanmış ve İşletme hesabı olarak belirtilmiş durumda.

Onaylanmış hesap seçeneğinde WhatsApp, otantik bir markanın bu hesaba sahip olduğunu onaylamış oluyor. Onaylanmış bir hesabın profilinde ise yeşil bir onay işareti rozeti bulunuyor.

Eğer WhatsApp, bir hesabın telefon numarasının işletmenin telefon numarasıyla eşleştiğini onaylamışsa o hesaba Doğrulanmış hesap ismini veriyor. Doğrulanmış bir hesabın profilinde ise gri bir onay işareti rozeti görülüyor.

Son seçenekte ise İşletme hesabı yer alıyor. WhatsApp Business uygulamasını kullanan ancak WhatsApp tarafından onaylanmamış veya doğrulanmamş hesaplar, İşletme hesabı olarak tanımlanıyor. İşletme hesaplarının ise profilinde gri bir soru işareti rozeti yer alıyor.

WhatsApp ayrıca "İşletme onaylaması ve doğrulaması, işletmelerin WhatsApp tarafından tasdiklendiğini göstermez." notunu düşmeyi de unutmamış. Yaz aylarından beri onaylanmış hesaplar üzerinde çalışan WhatsApp, belli ki onaylama süreçlerinde bir karmaşa yaşıyor. Üstelik bu kategorizasyonun kriterleri hakkında elimizde fazla bir bilgi de yok.

Daha önce yapılan açıklamaları düşündüğümüzde onaylanma süreçleri arasında işletmelere farklı araçlar sunulduğunu söyleyebiliriz. Zira küçük ve orta ölçekli işletmelerin ücretsiz kullanabileceği bir uygulama geliştiren WhatsApp, büyük şirketlere ek özellikleri de kullanabilecekleri ücretli bir uygulamayı da yayına almaya hazırlandığını açıklamıştı.

Sponsorlu mesajları da test eden şirket, Facebook üzerinden WhatsApp'ta reklam yapılabilmesinin de üzerinde çalışıyor. Görünen o ki; 19 milyar dolarlık WhatsApp satın alması sonrası artık para kazanma niyetinde olan Facebook aynı anda bir çok farklı yoldan gelir elde etmeye çalışıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.