Twitter'dan uzun zamandır beklenen yenilik: Tweet Dizileri

Twitter'dan uzun zamandır beklenen yenilik: Tweet Dizileri

Yakın zamanda 140 karakteri 280 karaktere çıkaran Twitter aynı zamanda Tweet Dizileri özelliğini de test etmeye devam ediyordu. Bugün Tweet Dizilerini yayına alacağını duyuran sosyal ağ, kullanıcılar için "flood" oluşturmayı kolay hale getiriyor.

Bir dizi oluşturmak için artık “Tweetle” kısmına eklenen “artı” tuşuna basmanız yeterli.  Böylece karakter sınırına bağlı kalmadan düşüncelerinizi kolayca ifade edebilir ve tweet dizilerinizi aynı anda yayınlayabilirsiniz. Üstelik yayınlanmış bir tweetinize dilediğiniz zaman “yeni bir tweet ekleyin” butonu ile yeni eklemeler yapmanız da mümkün. Tüm bunların yanı sıra tweet dizinizi daha farkedilir hale getirmek için sosyal ağ, "Diziyi göster” etiketi de ekledi.

Twitter paylaştığı blog gönderisinde: "Birkaç yıl önce, insanların yaratıcı bir şekilde daha fazla bilgi paylaşmak veya uzun bir hikaye anlatmak için tweetleri birbirine bağladığını fark ettik, tıpkı bunun gibi. Biz bu yaklaşımı düşünce dizilerini sergilemek ve bir düzene bağlı ama bireysel elementleri sergilemek için yaratıcı bir yol olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Her gün yüzlerce, binlerce “dizi”nin  tweetlendiğini belirten sosyal ağ, kullanıcıların bazıları için tweet dizilerini üretmenin ve takip etmenin karışık olduğunu da vurguladı.

Aslına bakarsanız Twitter, kullanıcılarının talebini dikkate alan nadir sosyal ağlardan biri. Öyle ki şimdiye kadar en temel özelliği 140 karakterden dahi vazgeçti. Aynı şekilde retweet, yanıtla ve hashtag özellikleri de tamamen kullanıcıların sosyal ağdaki kullanım alışkanlıkları gözetilerek ortaya çıkarıldı.

Umarız Twitter bu demokratik yönünü hiç kaybetmez ve beklediği etkileşimi Tweet Dizileri sayesinde yakalayabilir. Eğer siz de Tweet Dizilerini kolayca oluşturmak istiyorsanız, uygulamayı güncelleyerek bu özelliğe gelecek haftalarda iOS, Android ve Twitter.com’dan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.