Twitter 140 karakter sınırlamasını kaldıran "tweetstorm" özelliğini test ediyor

Twitter 140 karakter sınırlamasını kaldıran

Twitter'da 140 karakter bize yetmediğinde birbiri ardına yanıtladığımız tweetler sayesinde, uzun konuları takipçilerimize aktarmayı başardık. Kullanıcıların 140 karaktere, mecburen de olsa, bağlı kalarak 140 karakter sınırlamasını kaldırdığı bu yöntemden Twitter da hoşnut olmalı ki; şimdiye kadar "flood" olarak isimlendirdiğimiz bu yöntemi yeni bir özellik olarak kullanıcılarına sunmak için harekete geçti.

Uzun bir metni 140 karakterlik tweet'lere bölüyor

Devesh Logendran rumuzlu bir kullanıcının ekran alıntılarını basınla paylaştığı "tweetstorm" özelliği aslında bir kaç nokta ile  "flood"dan ayrılıyor. Bunlardan ilki tweetstorm'un yazdığınız uzun bir metni otomatik olarak tweetlere bölüştürmesi. Bir diğeri ise bu tweetleri otomatik olarak numaralandırması. Yani bir bakıma Twitter bizler için "flood" oluşturmayı otomatize ediyor.

Twitter bu hamlesi ile şimdiye kadar her şeye rağmen özgünlüğünü koruduğu 140 karakter özelliğinden vazgeçme seçeneğini bir kenara atıyor. Üstelik kullanıcı alışkanlıkları üzerinden hareket ederek hem kullanıcı tabanını dinlediğini belli ediyor hem de uzun metin kullanmak isteyen yeni ve genç kullanıcılara kapılarını açıyor. Yine de Twitter konu hakkında herhangi bir yorum yapmış değil. Şimdilik bu özelliği deneyebilmek için Android tarafında yapılan bu test çalışmasının hayata geçmesini bekleyeceğiz. O zamana kadar "flood"a devam!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.