Apple, Shazam'ı satın aldığını doğruladı

Apple, Shazam'ı satın aldığını doğruladı

Apple'ın müzik tanıma uygulaması Shazam'ı satın aldığı duyumları ile teknoloji dünyası çalkalanırken, konuya yönelik açıklama hem Apple hem de Shazam tarafından geldi. Teknoloji devi, Shazam'ı satın aldığını doğruladı.

TechCrunch'ın edindiği bilgilere göre Apple, ekibi ile birlikte Shazam'ı şirket bünyesine kattıklarını duyurdu. Açıklamada, App Store'da her zaman en çok indirilen uygulamalar arasında alan Shazam'ın Apple Music ile kombine edileceği bilgisine yer verildi.

Shazam'ın Apple Music ile nasıl ilerleyeceğine yönelik detaylı bilgiler yok. Ancak Apple Music'in aralarında Türkiye de dahil olmak üzere aynı anda 100'den fazla pazara girmesi büyük planlarının olduğunu bir yerde gösterebilir. Aslında Shazam'a ilk teklifi yaklaşık 6 ay önce Snapchat göndermişti. Sonrasında ise Spotify uygulamaya ilgi duymuş ancak ücret konusunda bir anlaşma sağlanamıştı.

Uygulama, değerlemesinin çok altında bir fiyata satın alınsa da Shazam ekibi de durumdan oldukça memnun görünüyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "Apple'ın bir parçası olmak için bir anlaşmaya varıldığını duyurmaktan heyecanlıyız."  bilgisi paylaşıldı.

Uzun vadeli iş planı eksikliği değerini düşürdü

1 milyar dolardan fazla değerlemeye sahip uygulamanın 400 milyon dolar gibi bir ücrete Apple'a satılması birçok soru işaretini de beraberinde getirdi. Ancak uygulama 1 milyardan fazla indirilse bile, şirketin uzun vadede sürdürülebilir bir iş modelinin olmaması değerinin çok altında satılmasına neden oldu.

Apple ve Shazam'ın uzun dönemli bir çalışma ortamı var. 2015 yılında Shazam Apple Music'e entegre olmuştu. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.