Girişimlerde, takımdaki herkesin aynı sayfada olması ve koordine çalışabilmesi çok önemli. Özellikle girişim büyüdükçe yapılan işin farklı bölümlerini takip etmek zorlaşıyor. Girişimlerin bu sorununa çare olmak için geliştirilen proje yönetim araçlarından 10 tanesini inceledik.
Sendtask
Sendtask, en yalın haliyle bir görev yöneticisi. Yapılması gerekenleri ekibiniz, çalışanlarınız, müşterilerinizle tek bir platform altında paylaşmanızı sağlıyor. Görevleri takip ediyor, otomatik olarak hatırlatmalarda bulunup sizi görevlerin son günlerinden haberdar ediyor. Üstelik bunun için katılımcılardan hesap açmalarını ya da herhangi bir ücret ödemelerini beklemiyor.
Bynder Orbit
Bynder Orbit, aslında benzerlerine aşina olduğumuz bir online dosya saklama ve paylaşma aracı. Farkı, her tür dosyayla çalışabilmesi ve hızlı yükleme yapabilmesi. Ayrıca dosyalarınızı etiketler ve anahtar kelimeler yardımıyla kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Bynder Orbit'in bu hizmeti, 100GB'a kadar ücretsiz.
Asana
Asana, takım içi iletişimi güçlendiren, herkesin aynı sayfada olmasını sağlayan bir proje yönetim aracı. Ortak yapılan işin takibini kolaylaştırarak yanlış anlaşılmalardan ve iletişimsizlikten doğabilecek zaman ve iş gücü kaybını en aza indirmeyi amaçlıyor. Kısaca işletmenizin verimini artırmayı vadeden uygulama 15 kişilik takımlara kadar ücretsiz.
Basecamp
Basecamp; ekip içi sohbetlerinizi, dosyaları, yapılacakları, programları vs. tek bir çatı altında toplayarak büyük resmi görmenizi sağlayan bir platform. Ekibinizdeki herkesin her durumdan haberdar olmasını sağlayarak iletişim sorunun ve sürekli toplantı yapma ihtiyacının önüne geçiyor. Basecamp pek çok yönden Asana’yla benzer amaca hizmet etse de, iki araç ücretlendirme ve dosya depolama açısından farklılaşıyor. Basecamp, kullanıcı ve proje sayısından bağımsız olarak ayda 99 dolara hizmet veriyor.
Pivotal Tracker
Pivotal Tracker, ekibinizdeki sorumlulukları takip ederek herkesi odaklanmaları gereken işlere yönlendiren bir proje yönetim aracı. Benzerlerinden farkı, ekipçe işlerinizi önceliklerine göre hikayeler halinde görmenizi sağlaması. Pivotal Tracker, daha çok yazılım şirketleri tarafından tercih edilen bir araç. 3 kişiye kadar ücretsiz olan uygulamanın aylık ücreti kullanıcı sayısı ve depolama alanı arttıkça 250 dolara kadar çıkıyor.
Kanban Tool
Kanban Tool, görevlerinizi kontrol etmenin daha görsel bir yolu. Ekibinizin aynı panoda (Kanban board) eş zamanlı olarak dosya paylaşmasını ve işlerinin organizasyonunu sağlıyor. Bunun yanında görevleri kategorize etmek ya da takibini kolaylaştırmak için renkli kartlar, verileri görmek için çeşitli grafikler sunuyor. Fiyatı, kullanıcı sayısına göre ayda 0-9 dolar arasnıda değişiyor.
Blossom
Blossom, yazılım firmaları için çalışanların doğru şeye odaklanmasını sağlayan bir proje yöneticisi. İş akışınızı ve projenizin gelişimini haritalandırarak görselleştiriyor. Blossom, iddialı müşterileriyle de dikkat çekiyor. Kullanıcıları arasında Facebook, Twitter, Apple, Spotify gibi dünyanın en büyük yazılım şirketleri yer alıyor. Aylık ücreti de kullanıcı sayısına göre 19 dolar ile 149 dolar arasında değişiyor.
Sprintly
Sprintly, yine özelikle yazılım şirketleri için geliştirilmiş bir araç. Ekipçe bir projenin neresinde olduğunu görmenizi, ilerlemeyi takip edebilmenizi sağlıyor. Ancak bazı kullanıcılar tarafından teknik olarak yetersiz ve yavaş bulunduğunu da belirtelim. Sprintly'nin aylık ücreti de tine kullanıcı sayısı ve depolama alanına göre 19 dolar ile 399 dolararasında değişiyor.
TeamGantt
TeamGantt, adından da anlaşılacağı üzere proje yönetimini Gantt şemaları üzerinden yapan bir araç. Şemalar, görevleri üzerine sürükleyerek kolayca oluşturulabiliyorlar ve çalışma arkadaşlarınız ya da müşterileriniz davetinizle şemaları düzenleyebiliyorlar. Gantt şemaları konusunda iddialı olan platform, uygulama içi iletişim açısından zayıf bulunuyor. TeamGantt'ın ücreti sunduğu hizmetler arttıkça ayda 14,95 dolara kadar çıkıyor.
Codebase
Codebase, yine yazılım şirketleri için Git, Mercurial ve Subversion ile uyumlu bir proje yönetim aracı. Görev ve süreçleri ‘ticket’lar altında toplayabiliyorsunuz ve herkes bu ‘ticket’ları görüp güncelleyebiliyor, yorum yapabiliyor. Böylece herkes birbirinin yaptığı işten haberdar olup ortak bir proje ortaya koyabiliyor. Codebase'in ücreti de çalışılan proje sayısı ve depolama alanına göre ayda 9 dolar ile 59 dolar arasında değişiyor.