Uber'in erken dönem yatırımcısı Shervin Pishevar'a cinsel taciz suçlaması

Uber'in erken dönem yatırımcısı Shervin Pishevar'a cinsel taciz suçlaması

2017'de bölgesel rakipleri, araç paylaşım ekosisteminde önemli adımlar atarken, Uber kriz üstüne kriz yaşamayı sürdürüyor. Şirket erken yatırımcılarından Shervin Pishevar cinsel taciz suçlaması ile karşı karşıya. Laura Fitton, 2011'de katıldığı bir yardım etkinliğinde Shervin Pishevar’ın kendisini taciz ettiğini iddia etti. Pishevar'ın ismi açıklanmayan 5 kadına daha cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor.

Uber zorlu bir yıl geçirdi. Şirket eski CEO'su Travis Kalanick'in vukuatları, Google'ın açtığı dava derken son olarak Sofbank Group'un Uber hisselerine değerinden %30 daha düşük bir teklif sunması tüm olaylara kara biber oldu. Şirket yönetiminden halkla ilişkilere kadar birçok yönde tenkit edilen Uber'in iş yeri kültürü de eleştirildi. Şirkete geçtiğimiz yaz dahil olan yeni CEO Dara Khosrowshahi ve Apple'dan transfer ettiği Marka Yöneticisi Bozoma Saint John ise şirketin imajını tazelemeye yetmedi.

Aslında Shervin Pishevar, Airbnb, Slack, Virgin Hyperloop One gibi birçok girişimin yatırıcımları arasında yer alıyor. Ancak geçirdiği olaylarla dolu bu zorlu yılın ardından marka imajını zedeleyen Uber, isminin Pishevar ile birlikte anılmasının önüne geçemiyor.

Shervin Pishevar, suçlamaları redderken Laura Fitton'ın açıklamasını neden daha önceden yapmadığı belirsiz. Psikologlara göre, topluluklarda davranışlar eğilimleri bulaşıcı. Son zamanlarda Hollywood dünyasında birçok kadın ünlünün yaptığı taciz açıklamaları da Fitton'ı harekete geçirmede önemli bir rol oynamış olabilir. Maalesef özellikle erkek egemen sektörlerde kadınların suismal edildiği haberlerini zaman zaman duyuyoruz.

Pishevar, haberlerin ardından sahip olduğu yatırım şirketi Sherpa Capital ve yöneticisi olduğu Virgin Hyperloop'tan izin almaya kadar verdiğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.