Syte.ai'dan moda e-ticaret siteleri için görsel arama motoru

Syte.ai'dan moda e-ticaret siteleri için görsel arama motoru

Bu yılın başlarında Asya'nın önde gelen NHN, Line Corp. ve Naver firmalarından 8 milyon dolar yatırım alan Syte.ai moda markaları için görsel teknoloji geliştiriyor. Yeni geliştirdiği API ise e-ticaret markaları için görsel arama özelliğini daha erişilebilir kılıyor.

Fotoğraf, görsel ve videolarda yer alan her ürünü satın alınabilir hale getirmek isteyen Syte.ai geliştirdiği bu yeni özelliğe Visual Search for All ismini verdi. Bu özelliği white-label bir ürün olarak tanımlamamız mümkün. Yani bu ürün, tek bir marka tarafından üretiliyor ancak diğer markalar kendi isimleriyle bu özelliği piyasaya sürmekte özgür. Syte.ai, ürününde yapay zeka,ürün tanımlama ve machine learning kullanıyor. Tüm bu bileşenler de ürünün hızlı ve doğru sonuçlar vermesini sağlıyor.

https://youtu.be/X6XnXSVB8V4

Perakendecilere yardımcı olmayı amaçlayan Syte.ai, markaların erişim oranlarını genişletmeyi, dünyayı kocaman bir katalog haline getirerek her görselin anında tıklanabilir ve satın alınabilir olmasını amaçlıyor.

Şirket 3 yıldır görsel arama teknolojilerini daha iyi hale getirmek üzerine çalışıyor. Şirket, machine learning ve yapay zekanın, kullanıcıların görselleri görmenin ötesinde deneyimlemesini ve onlarla etkileşime geçmesini sağladığını söylüyor. Ürünün Deep Learning algoritması her görselin her katmanını ayırıyor böylece ürünler; etiketler ve metinler olmaksızın interaktif, alışverişe uygun deneyimlere dönüşüyor.

Visual Search for All bir markanın ürün akışına bir kez indekslendiğinde tek bir satır HTML kod ile bir sitenin arama motoruna bir gün içinde eklenebiliyor. Sonrasında markalar bu hizmet için eşleştirilen görsel sayısını temel alarak şirkete her ay ödeme gerçekleştiriyor.

Syte.ai'yi diğer görsel arama motorlarıyla karşılaştırmak gerekirse, Syte'ın daha hızlı olduğunu söylemek mümkün. Diğer görsel arama motorları markanın akışına eklense dahi öğrenmesi ve düzgün çalışması haftalar ve hatta ayları bulabiliyor. Bu nedenle de genellikle küçük ve orta ölçekli perakendecilerin karşılayamayacağı maliyetler oluşuyor.

Üstelik Syte.ai'ı sitenize yerleştirmeden önce Messenger ve Line üzerinde nasıl çalıştığını görebilirsiniz. Messenger üzerinde bir bot olarak hizmet veren Syte Inspire ile konuşmaya başladıktan sonra size öneride bulunmak için örnek bir görsel ya da metin seçmenizi istiyor.

 

Görselinizi seçtikten sonra ise görselin içindeki hangi parçaya ilgi duyduğunuzu soruyor.

Seçtiğiniz ürünün benzer renk ve tarzda farklı modellerini de öneren Syte Inspire üzerinden beğendiğiniz ürüne bastığınızda ise anında siteyi ziyaret ediyorsunuz.

Syte Inspire, sizi sitede herhangi bir gezintiye çıkarmadan doğrudan satın alma yapabileceğiniz şekilde yönlendiriyor. Bu arada sağ üst köşede gördüğünüz imgenin de daha önceki yazılarda ele aldığımız Icebox'a ait olduğunu belirtelim.

Marks & Spencer, KOHL'S, STRÖER ve Fashion Forward gibi markalara hizmet veren Syte.ai'ın kamera butonu özelliğini sitenize eklemek istiyorsanız Syte'ın sitesindeki Visual Camera POC butonuna basarak formu doldurabilirsiniz. Kameradan önce teknolojisinin nasıl çalıştığını görmek için ise Messenger botuna bakmanızda fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.