ABD'li havayolu şirketi Surf Air, bitcoin ve ethereum ile ödeme kabul etmeye başlıyor

ABD'li havayolu şirketi Surf Air, bitcoin ve ethereum ile ödeme kabul etmeye başlıyor

Amerika'nın ilk sınırsız aylık uçuş modelini hayata geçiren havayolu firması Surf Air, bitcoin ve ethereum ile ödeme almaya başlıyor. Özel jetlerden oluşan filosu ile Amerika ve Avrupa'nın belirli bölgelerine sık sık iş veya eğlence amaçlı seyahat eden müşterilerine aylık abonelik modeli sunan Surf Air, müşterilerine kripto paralar ile ödeme seçeneği sunmaya başlıyor. Artık üyelikler bitcoin veya ethereum ile ödenebilecek.

Surf Air yolcuları, daha önce hükümet tarafından kapsamlı bir araştırmaya dahi olduğu için diğer yolcuların standart uçuş güvenlik kontrollerine de girmek zorunda değiller. Kripto paralar ile ödeme yapacak yolcuların kripto para hesapları da böylece kontrol altında tutulabilecek.

Kripto para ile ödeme çözüm ortağı olarak Coinbase ile anlaştıklarını belirten Surf Air CEO'su Sudhin Shahani "Bitcoin ve ethereumu kabul etme hamlesi, havacılık hizmetlerimizi farklılaştırma yolunda attığımız bir adım" diyor ve ekliyor "dijital para birimleri en başından beri radarımızdaydı ve üyelerimize Surf Air ile iş yapmak için hızlı ve kesintisiz bir başka yol daha sunmaktan heyecan duyuyoruz."

Özellikle yerel havayolları kripto paralara pek uzak değiller. Geçtiğimiz yıl çerisinde küçük havayollarının bir kaçı daha kripto para ile ödeme kabul etmeye başlamıştı. Ayrıca kripto paraların temelini oluşturan blockchain teknolojisi de havacılık sektörünün gözdelerinden biri. Biletleme ve bakım gibi bir çok alanda blockchain uygulamaları test ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.