Tokyo Borsası da bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor

Tokyo Borsası da bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor

CME Group ve CBOE gibi ABD borsalarının bitcoin vadeli işlemlerini başlatmaya yönelik adımlarını Japonya takip ediyor. Bloomberg News'in haberine göre Tokyo Borsası, kripto paralarla ilgili vadeli işemler yapabilmek için bir çalışma gurubu oluşturduğunu açıkladı. Bu çalışma grubunun başvuruları ile yasal sıkıntılar aşılmaya çalışılacak.

CEO Shozo Ohta 1 Aralık günü yaptığı açıklamada, düzenleyicilerden onay alınabilmesi durumunda işlemlerin çok hızlı bir şekilde başlayacak dedi.

"Finansal Araçlar ve Borsa Yasası kripto para birimlerini birer finansal ürün olarak tanıdıktan sonra mümkün olan en kısa sürede vadeli işlemlerde bitcoini listelemeye başlayacağız. Bunu başarmak için oluşturduğumuz çalışma grubu bitcoinin mevcut durumunu çeşitli yönlerden inceliyor." diyor.

Japonya'nın vadeli işlemleri başlatmak için attığı bu adımları, Amerika'nın en büyük finansal kuruluşlarından CME Group ve CBOE borsalarının vadeli işlemler başlatabilmek için harcadığı çabayı ve Amerikan düzenleyicilerin verdiği onayın yan etkileri olarak düşünebiliriz. Kripto paralar konusunda bir çok ülkeye göre öncü olan Japonya'nın vadeli işlemlerde öncü olamamış olması şaşırtıcı.

Bildiğiniz gibi CBOE'nin vadeli işlemleri 11 aralıkta başlarken CME işlemlere 1 hafta sonra başlayacak. Japon düzenleyicileri vadeli işlemlere izin verecek mi bilinmez fakat vadeli işlemlerde bitcoinin listelenmesi önümüzdeki haftanın etkileriyle beraber çok daha hızlı bir şekilde diğer ülkelere yayılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.