Bankaların Fintech'i rakip olarak görmesinden Açık Bankacılığa uzanan yolculuğu

Bankaların Fintech'i rakip olarak görmesinden Açık Bankacılığa uzanan yolculuğu

Webrazzi Fintech 2017'de sahneye çıkan isimlerden biri de BKM Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu oldu. Yaptığı sunumla dikkat çeken veriler paylaşan Yazıcıoğlu'nun sunumunda dijitalleşme ve finans dünyasında yaşanan değişim ön plandaydı. BKM çalışanlarının sahip olduğu dijital para "Keklik" kavramını da tanıtan Yazıcıoğlu çalışanların bu para ile hediyeler alabildiğini paylaştı.

Şirket içi sadakat programı olan Keklik'in haricinde Akıllı Sözleşmeler ve Dağıtık Defter teknoloji BKM'nin teknolojiyi yakından takip ettiğini gösteriyor. İlerleyen süreçte ise Mutabakat'ın da dahil olduğu yeni teknolojiler BKM'nin yol haritasında yer alıyor.

Türkiye'nin dijitalleşme konusunda geri kaldığının yer aldığı sunumda gelişmiş ülkelerin dijitalleşme endeksi yüzde 100'e yaklaşıyor.

Dijitalleşme ile markaların değerinin nasıl arttığına değinen Yazıcıoğlu'nun örneği ise Amazon ve Walmart arasındaydı. 2015'te Amazon'un pazar değerinin Walmart'ı geçtiğini belirtilirken grafikten Amazon'un yükselişini görmek mümkün. Bunu karşılık Walmart'ın 2000 yılından beri aynı seyirde olduğunu görmek de mümkün.

Blok zincirinin kullanım alanlarına da değinen Serkan Yazıcıoğlu'nun sunumunda paylaştığı görsel:

Yazıcıoğlu'nun sunumunda öne çıkan bir detaysa Fintech'in yaşam süresini 3'e ayırması oldu. 2010 öncesinde Fintech dünyası ile bankaların rakip olarak görüldüğü, sonrasında ise iş birliği dönemine gidildiği şimdi ise Açık Bankacılık döneminin başladığı önemli bir detay olarak yer aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.