Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda dikkat çeken bir alan: RE-PLAYERS

Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası'nda dikkat çeken bir alan: RE-PLAYERS

Ülkemizde inovasyon kavramının geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan Türkiye İnovasyon Haftası bu yılı itibarı ile alanını genişleterek Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası olarak kendini konumladı. Geçtiğimiz yıl 60 bin ziyaretçiye ulaşan etkinliğe destek veren kurumlar arasında TEB yer alıyor.

31'i yabancı toplam 201 davetli konuşmacının yer aldığı ve 200'ün üzerinde kurumun katılımı ile gerçekleşen etkinlik de bu yıl da dikkat çeken isimler var. Ücretsiz etkinliğe buradan kayıt olabileceğinizi belirtelim. 4 gün sürecek etkinliğin programına buradan bakabileceğinizi belirterek etkinlik alanında mutlaka ziyaret etmeniz gereken alanı belirtelim: RE-PLAYERS-Oyunu Değiştirenler.

Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından hazırlanan alanda önemli deneyim ve aktiviteler var. Bilimden sanata, sanattan spora dijital deneyimi bu alanda bulabilirsiniz. Sanatla teknolojinin birleşimi 3 boyutlu olarak görselleştirilmiş Hamlet oyununu sanal gerçeklikle deneyimlemek mümkün. 

Theatre Vr ile canlandırmak istediğiniz karakteri seçerek tiyatro oyununun bir parçası olabilirken, Robodraw ile Robot kol KUKA’ya portrelerini çizdirebilirsiniz.

Sanat haricinde Re-Players alanında uçmak da mümkün :) Dronezone bir isimli uçuş simülasyonunu da kaçırmayın. Futbol meraklıları içinse Digital Shootout isimli şut çekme simülasyonu da var. Etkinlik programından öte insanın sadece bunları denemek için bile gidesi geliyor.

Alanda ayrıca yapay zeka yazılımları kullanılarak, ziyaretçilerin seçeceği 3 kelimenin içinde bulunduğu rap şarkı sözleri yazan ve kullanıcıyla eş zamanlı olarak seslendiren AI RAP de var. İstanbul dışındaki okuyucularımız için belirtelim biz de bu alanı ziyaret ederek deneyimlerimizi sizlere aktaracağız. Alanla ilgili hazırlanmış videoyu aşağıda bulabilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.