Bitcoin pazarındaki önemli değişimleri haber veren uygulama: Bitcoin Bubble Burst

Bitcoin pazarındaki önemli değişimleri haber veren uygulama: Bitcoin Bubble Burst

Bitcoin yatırımcısı olup olmamanız, bitcoini takip etmek için pek önemli değil. Yükseldiğinde yatırım yapmadığınız için kendinize kızdığınız, düştüğünde "ben demiştim" demek için sevinebileceğiniz veya tam tersi yükseldiğinde yatırım yaptığınız için sevinip, düştüğünde üzüleceğiniz için bitcoini takip ediyorsunuzdur.

Piyasada bitcoin analizleri yapan ve size sonuçlar sunan bir çok uygulama bulunuyor. Bu araçlar bir çok farklı değişkeni takip ederek size anlamlı veriler sunmaya çalışıyor. Bu araçların en sonuncusu TechCrunch Disrupt Berlin hackathonunda tanıtılan Bitcoin Bubble Burst.

Bitcoin Bubble Burst geliştiricileri, piyasada büyük artış ve azalışları yaşandığı anda haber veren bir çok uyarı aracı olduğu halde olması muhtemel büyük değişimleri haber veren uygulama olmadığını gördükleri için bu makine öğrenmesi algoritmasını geliştirdiklerini belirtiyorlar. Öğrenen bir sistem olan Bitcoin Bubble Burst, arka planında bitcoinin fiyat değişimleri ile bir çok farklı değişkeni anlamlandırmaya çalışıyor.

Bitcoin fiyatlarını değiştiren önemli başlıklar var. Örneğin haberlerde yer alan başlıklardan "bitcoin yasaklandı veya bitcoin vergilendiriliyor" gibi şeyler fiyatı ciddi oranda etkileyebilir. Sistem bu tür kalıpları takip ederek bunlar belirli bir eşik değerini aşarsa e-posta listesindeki kişileri bilgilendiriyor. Tabii ki burada sosyal medya paylaşım oranları oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Örnek bir maili aşağıda görebilirsiniz:

Tabii ki kripto para dünyasının şu aşamada öngörülemez olduğunu hepimiz biliyoruz fakat yine de bu tür sistemler doğruya oldukça yakın sonuçlar vererek size yardımcı olabilir. İlerleyen dönemlerde SMS ile bilgilendirmeler de yapılabilir böylece kullanıcılar daha hızlı uyarılmış olurlar.

Claudio Weck, Saad El Hajjaji, ve Karthick Perum tarafından geliştirilen Bitcoin Bubble Burst'e e-posta adresizi bırakarak abone olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.