Güneş ve havadan içme suyu üretebilen panel: SOURCE

Güneş ve havadan içme suyu üretebilen panel: SOURCE

Her evin, gelecekte yalnızca güneş ışınlarının gücünü kullanarak, kuru veya çöl ortamlarında bile, ihtiyaç duyduğu suyu oluşturabilen bir cihazı olduğunu hayal edin. ABD merkezli Zero Mass Water, geliştirdiği ürün SOURCE ile hayal edilen geceleği günümüze bir adım daha yaklaştırıyor.

SOURCE, depolanan suyun güvenliğini sağlayan, entegre bir sistemle içme suyu oluşturmak için inşa edilen bir panel. Su üretimi, bulunduğunuz yerdeki havaya göre değişse de, SOURCE teknolojisi ile geniş bir yelpazedeki koşullara uyarlanabiliyor.

SOURCE, standart paneller gibi herhangi bir binanın üzerine kurulabiliyor. Sadece güneş enerjisi toplamak yerine, güneş ışınlarını kullanarak suyu havadan çekebiliyor. Gelişmiş su yakalama teknolojisini kullanarak, standart bir SOURCE  dizisi ile, günde 4 ila 10 litre su temin edebilmek mümkün.

İnsanlık için ziller çalıyor

2030 yılına gelindiğinde içme suyu bulmak için insanlığın büyük sorunlar yaşayacağı sık sık raporlarda yer alıyor. Birleşmiş Milletler'in 2015'te yayınladığı rapora göre dünya, önemli bir küresel politika değişikliği olmaksızın, 2030 yılına kadar ihtiyacı olan suyun yalnızca yüzde 60'ına sahip olacak.

Birçok ülke hızla yeraltı suyunu tüketiyorken küresel ısınmaya bağlı olarak dünya genelindeki yağış modelleri daha öngörülemez hale geliyor. Artan nüfus, tarım alanlarındaki yanlış sulama politikaları gibi nedenlerden dolayı  su rezervleri  giderek insanlık için yetersiz kalıyor. .

SOURCE, kendi alanında üretilen ilk ürün değil aslında. Bu yıl MIT de tanıttığı MOC ile benzer bir misyon üstlenerek Dünya'nın her yerinde su üretilebileceği bilgisini paylaşılmıştı.

Son olarak SOURCE'un hali hazırda 3 kıtada 8 ülkeye kurduğı paneller ile içilebilir su ürettiğini de paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.