Teknoloji her geçen gün değişmeye, yeni sosyal ağlar ve trendler birbirini izlemeye devam ediyor. Yine de kimse 80'lerin sonunda ailenin bir ferdi olmaya başlayan Tetris'in üzerimizde yarattığı etkiyi yakalayamıyor. Kim ne derse desin Tetris hala oyunseverlerin gözdesi öyle ki her yıl milyarlarca kez oynanıyor. Üstelik şimdiye kadar 500 milyon mobil oyunu bulunan Tetris, artık Messenger üzerinde de anlık bir oyun olarak yerini alıyor.
Messenger üzerinde yayına alınan oyunu, artık bilgisayarınıza indirmenize gerek kalmadan oynayabiliyorsunuz. Messenger'daki oyunda tek başınıza oynamanın yanı sıra, arkadaşlarınıza da meydan okuyabilirsiniz. Bunun için Tetris tek başınıza oynadıktan sonra yaptığınız skoru arkadaşlarınızla paylaşarak onların bu skoru geçip geçemeyeceğine dair bir yarışma başlatmanız yeterli.
Tetris'in küresel lisans haklarına sahip Blue Planet Software'in CEO'su Maya Rogers, basına verdiği bir röportajda: "Facebook Messenger'ın kullanıcı sayısı çok büyük olduğu için heyecanlıyız. Daha önce hiç tetris oynamamış kullanıcılara bile ulaşabiliriz." dedi.
Facebook'un EMEA Oyun Partnerliği Direktörü Bob Slinn ise konu hakkında: "On yılları ve nesilleri aşmış Tetris, dünya çapında yüz milyonlarca insan tarafından beğenildi. Bu sevilen franchise'ı Anlık Oyun platformunda görmekten heyecan duyuyoruz. CoolGames'in yazılımcı ekibi tüm zamaların en popüler oyunlarından birini onurlandırdı. Messenger'daki Grupla oyna seçeneği gibi yeni platformun mekanikleriyle bu oyunun hayranları daha önce hiç olmadığı kadar oynama, bağlanma ve paylaşma şansına kavuşacak. " dedi.
Amsterdam merkezli CoolGames şimdiye kadar Battleship, Snake ve Jewel Academy gibi oyunları da Messenger'da piyasaya sürdü. CoolGames'in kurucusu ve CEO'su Laurens Rutten ise milyarlarca kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulamalarının geleceğin oyun platformları olacağını söylüyor.
Facebook, Messenger'daki Anlık Oyunlar konusunda bir takım reklam denemeleri de gerçekleştirdi. Buradan bakıldığında şirketin Messenger ya da WhatsApp uygulamalarını işletme odaklı konumlandırmanın ötesinde günlük kullanıcıların oynadıkları oyunlardan gelir elde etmeye de yönelmesi de ihtimal dahilinde.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap