Çeviri hizmetine ihtiyaç duyan herkesin imdadına yetişen Parrotize, profesyonel çevirmen kadrosu ile hızlı, güvenli ve hatasız bir tercüme hizmeti sunmayı amaçlıyor. Çeviri hizmetlerini 3 ana kategoriye ayıran Parrotize, kullanıcıları için yazılı çeviri, online çeviri ve mekanda çeviri desteği sağlıyor. Toplamda 35 dil için çeviri hizmeti sunan Parrotize, mobil uygulama tercümesinden tutunda akademik tercümelere kadar pek çok farklı alanda tercüme hizmeti sunuyor.
Pınar Bozyel ve Eyüp Bozyel tarafından 2017 yılında kurulan Parrotize, şu an için 9 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor. Web sitesinin yanı sıra bir mobil uygulamaya da sahip olan Parrotize, yaklaşık 3 aylık geliştirme sürecinin sonunda karşımıza çıktı. Standart çevirilerin yanı sıra canlı etkinlikler için oluşturulan ses akış donanımlarının yerini almak isteyen mobil bir sistem olarak da çalışan Parrotize, mobil uygulama arayıcılığıyla her türden sesi dinleyicilerin telefonlarına veya tabletlerine aktarılabiliyor.
17 bini aşkın başvuru
Bugüne kadar çevirmenlik, editörlük ve redaktörlük için toplamda 17 bini aşkın başvuru alan Parrotize, üye tercümanlarının uzman çevirmen yeterliliğinde olmasına oldukça özen gösteriyor. 17 bin başvurudan sadece 3 bin çevirmenini sistemine entegre eden Parrotize'ın müşterileri ise çoğunlukla büyük kurumsal firmalardan oluşuyor.
İlaç firmaları, teknik ve sanayi tipi cihaz satan firmalar, organizasyon firmaları ve bankalar Parrotize'ın müşterileri arasında yer alıyor. Garanti Partners Girişim Üssünde bir ofise sahip olan Parrotize, bankanın bazı departmanlarının çeviri hizmetlerini de üstleniyor.
300 bin TL'lik sermaye ile kuruldu
Garanti Bankası'nın yanı sıra TedX, Starters Hub, İTÜ Arı Teknokent gibi kuruluşlara yerli editörlük hizmeti de veren Parrotize, ülkemizde Hızlı Çeviri'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda rakibe sahip. Ülkemizde bulunan yaklaşık 2 bin çeviri bürosunun doğrudan rakibi olan Parrotize, sunduğu dijital deneyim ile rakiplerinin önüne geçmeyi planlıyor.
Yaklaşık 300 bin TL'lik sermaye ile yola çıkan Parrotize'de iş akışı ise şöyle oluyor: Müşterilerden proje ücretini alan Parrotize, proje sonunda ise çevirmenlerine gerekli ödemeleri yapıyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Parrotize, ilerleyen dönemlerde global çapta uzman çeviri hizmeti vermek ve sektörde inovatif çalışmalar yapmak istiyor. Parrotize uygulamasını Android için buradan indirebilirsiniz.