tbh, Facebook'un satın almasının ardından düşüşe geçti

tbh, Facebook'un satın almasının ardından düşüşe geçti

Facebook'un yaptığı satın almadan bir gün sonra dahi günlük indirme listelerinde 1. sırada yer alan tbh, dün ABD'deki ilk 500 uygulama arasına giremedi. Geçtiğimiz Ağustos ayında iOS işletim sistemine sahip cihazlarda indirilmeye sunulan tbh'nin 9 hafta içinde 4 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını düşündüğümüzde, Facebook satın almasının tbh'yi olumsuz etkilediğini söylemek mümkün. Üstelik tbh, App Annie'nin sosyal uygulamalar listesinde sadece 40. sırada.

Gençlerin arkadaşları hakkında anket doldurmalarını sağlayan tbh, Saraha, Polly, Friendo ve After School gibi uygulamaların ABD'de gençlerin son gözdesi olduğu biliniyor. Yine de tbh'nin Facebook'a geçişinden sonra yaşadığı düşüşün arkasında aynı genç kitlenin olması muhtemel. Çünkü gençler belli uygulamalara sadakat göstermek yerine yeni ve yükselen bir uygulamadan, bir başkasına hızlıca geçebiliyor. Böyle bakıldığında genç kitlenin peşinde olan bir şirketin, bir sonraki trendi yakalamaya çalışırken bir takım riskleri de beraberinde almış oluyor.

Uygulama araştırma şirketi Sensor Tower'ın mobil iç görü analisti Ruika Lin bu konuya "tbh ve Saraha gibi uygulamaların doğasında viral olmak vardır ancak bu uzun süre hayatta kalacaklarını göstermez." ifadesiyle açıklık getirdi. Ve ekledi: "Genelde uygulamaların büyük çoğunluğunda üst sıralarda kalmanın uzun süre gerektirmesinin yanı sıra, bu uygulamalar ayrıca gençlere hitap ediyor yani onları bir süre kullandıktan sonra başka bir uygulamayı deneyecek olanlara."

Facebook tbh'nin yaşadığı düşüş hakkında herhangi bir yorum yapmadı. Bu arada Facebook'un tbh’yi satın aldıktan bir ay sonra kendi platformundaki soru-cevap bölümünü güncellemekte gecikmediğini de hatırlatalım. GIF ve görsel desteğine sahip olan anketler, genç kitleyi çekmek için yeterli olacak mı bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek bir şey var, Facebook genç kitleyi yakalayarak hayatta kalmak için bir şeyleri satın almak ya da taklit etmek yerine özgün bir şeyler üretmeli!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.