Bixby'i geliştirmek isteyen Samsung, yapay zekâ girişimi Fluenty'i satın aldı

Bixby'i geliştirmek isteyen Samsung, yapay zekâ girişimi Fluenty'i satın aldı

Geçtiğimiz Mart ayında tanıttığı Galaxy S8 ve S8 Plus modellerinde bulunan Bixby ile akıllı asistan yarışına dahil olan Samsung, yeni bir satın almaya imza attı. Sanal asistanı Bixby'i geliştirmek isteyen Samsung, The Korea Herald'ın haberine göre yapay zekâ üzerine yoğunlaşan Fluenty girişimini satın aldı.

İlk etapta sadece Güney Kore ve ABD için kullanıma sunulan Bixby, geçtiğimiz Ağustos ayında Türkiye'nin de dahil olduğu 200 ülkede daha kullanıma sunulmuştu. Şu anda sadece Korece ve İngilizce hizmete verebilen akıllı asistan Bixby, Siri, Alexa ve Google Asistan'ın en önemli rakiplerinden.

Yapay zeka destekli chatbot

Yapay zekâ teknolojileri üzerine yoğunlaşan Fluenty, İngilizce ve Korece dillerinde akıllı cevaplar verebilen yapay zeka destekli bir chatbot'un da sahibi. Fluenty'in geliştirdiği chatbot uygulaması Facebook Messenger ve WhatsApp gibi mesajlaşma servisleri ile entegre bir şekilde çalışabiliyor.

Fluenty'inin Samsung tarafından satın alınan ilk yapay zeka girişimi olmadığını da hatırlatalım. Samsung Siri’nin yapımcıları tarafından geliştirilen yeni nesil yapay zeka asistanı Viv'i geçtiğimiz yılın Ekim ayında satın almıştı. Satın almaların Samsung'un sanal asistanı olan Bixby'iyi nasıl geliştireceğini ise zaman içinde göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.