BMW, X2'nin tanıtımı için Snapchat 3D World Lensini piyasaya sürdü

BMW, X2'nin tanıtımı için Snapchat 3D World Lensini piyasaya sürdü

Daha önce sizlere Snapchat'in 3D World Lenses reklam modelinden bahsetmiştik. Pazarlama kampanyalarına 3D World Lenses’ı ekleyen ilk iki isim ise Warner Bros ve Bud Light olmuştu. Şimdi 3D araba deneyimi ile sıra BMW'de!

BMW X2'in tanıtım ve reklam kampanyaları kapsamında BMW snapchat'te artırılmış gerçekliğe sahip 3D bir ürün tasarlayan ilk marka oldu. Çarşamba gününden itibaren BMW'nin artırılmış gerçekliğe sahip arabası ile bağlantılı reklamları Snapchat'te yayınlanmaya başladı.

Bu reklama basıldığında kamera açılarak ekranda altın rengi BMW X2 görülmeye başlanıyor. Sanal olarak arabanın etrafında yürüyebilen kullanıcılar detaylarını da inceleyebiliyor. Snapchat böylelikle kullanıcıların ürünü almayı düşünmeden önce onun artrılımış gerçekliğe sahip 3D versiyonu ile etkileşime geçebileceğini ve oynayabileceğini söyledi. Kullanıcılar ayrıca arabanın boyutu ve rengi gibi detayları da değiştirebiliyor.

Şimdiye kadar kendi ürettiği danseden hot dog ve hamburger dışında Bud Light için bira dağıtımcısı bir karatkteri ve Warner Bros için Blade Runner 2049 filminden “Spinner” arabasını sanal dünyaya aktarmıştı. Ancak Snapchat'e göre ilk defa bir ürün bu seviyede bir dinamizm ile sanal dünyaya aktarılıyor.

Yine de şimdiye kadar yaptığı tüm çalışmalar için Snapchat'in hakkını vermek gerekir. Son zamanlarda Apple, Google ve Facebook gibi markalar artırılmış gerçeklik dünyasının peşinde oysa bu konuda Snapchat attığı her adımla öncü oldu. Ama kazanç elde etme aşamasında bir takım sorunlar yaşayan Snapchat bir süre sonra hem rekabet hem de markaların bütçe kısıtlamaları nedeniyle 3D reklamların fiyatını aşağı çekmek zorunda kalabilir. Şu an reklamcılar, Snapchat'in lens kampanyaları için 500,000 dolar istediğini ifade ediyor. Çoğu marka ve reklam ajansı da şimdilik bu seçeneği değerlendirmeyi, teknolojinin gelişmesiyle birlikte fiyatların düşeceği günlere erteliyor.

Buna rağmen Snapchat markalara ve reklamcılara daha fazla yardımcı olmak için "lens studio"yu açtı. BMW'nin bu yeni kampanyasını  Alman Jung von Matt ajansı gerçekleştirdi. BMW daha genç bir kitleye ulaşmak için kampanyayı Snapchat üzerinden gerçekleştirmek istedi. Snapchat'in Facebook ve hatta Instagram kadar geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmadığı aşikar. Yine de uyuglamaya oldukça bağlı ve genç bir kitle Snapchat'teki varlığını sürdürüyor. 178 milyon günlük kullanıcıya sahip olan Snapchat aslında ağırlılı olarak tek bir hedef kitle aralığına sahip olmayı avantaja çevirerek pazarlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=FwiSFVfI6M8

BMW Snapchat reklamlarını Avrupa'daki kullanıcılara göstermenin yanı sıra insanların yüzlerini altın rengine boyayabileceği bir lensi de kullanıma sunuyor. Snapchat, bu reklamların 13 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Üstelik bu kişiler, yüzlerini altına boyamak için ortalama 24 saniyelik bir kullanımda da bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.