Tattım Aldım: Soğuk dağıtım zinciriyle satış öncesi tadımlık ikram ediyor

Tattım Aldım: Soğuk dağıtım zinciriyle satış öncesi tadımlık ikram ediyor

Türkiye’de e-ticaret odaklı gıda satışının kolay olmadığı malum ama bu durum yeni girişimlerin çıkmasını engellemiyor. TattimAldim.com hem kendi soğuk dağıtım ağıyla ürün teslimatı yapıyor hem de satış onaylanmadan önce tadım yapma imkanı sunuyor.

Restoran işletmeciliği olan bir aile geleneğinden gelen Hande Terzi’nin Şubat 2017’de kurduğu Tattım Aldım, genel olarak şarküteri ürünlerine odaklanıyor. Süt ürünleri, zeytin, bal/pekmez/reçel ve özel ekmek satışı yapan girişim, eğer müşteri ürünün tadını beğenirse ödemesini alıyor. Yani “şarküteriye gitmeyin, şarküteriyi ayağınıza getirelim” diyor.

Henüz yolun başında olan ama sipariş ortalaması 100 TL’ye yakın olan Tattım Aldım, kendi sşimdilik sadece İstanbul’un belli semtlerinde hizmet veriyor. Kendi soğutmalı araçlarıyla her gün 22.00’ye kadar dağıtım yapan girişim orta vadede İstanbul’un 3 farklı noktasında dağıtım deposu kurmak ve özel teçhizatlı motorsikletlerle dağıtım yapmayı hedefliyor.

Biri yarı zamanlı olmak üzere 4 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Tattım Aldım, her şeyin yolunda gitmesi halinde kendi markasına özel ürünler çıkarmayı ve bu sayede karlılığını arttırmayı hedefliyor. Operasyonel yükü daha fazla olan ama tadına bakılarak alınabilecek meyve-sebze, kuruyemiş, özel soslar gibi yiyecekleri de ürün gamına eklemeyi planlıyor.

Girişte de bahsettiğim gibi özellikle taze gıda satışının e-ticaret tarafındaki operasyonu oldukça zor bir iş. Daha önce hem Yemeksepeti’nin lokum.com’u hem de Hasan Aslanoba’nın Tazedirekt.com’u bu alanda para yakmaya dayanamayarak piyasadan çekilmişti. Bu noktada TattımAldim.com’un zorlu ama büyük bir hedefe doğru yola çıktığını söyleyebiliriz. Girişim hakkındaki önemli gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Dilerseniz tattimaldim.com'u ziyaret edebilir veya Android uygulamasını indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.