Justmop, seri A turunda VentureFriends, 500 Startups ve Nevzat Aydın'dan yatırım aldı

Justmop, seri A turunda VentureFriends, 500 Startups ve Nevzat Aydın'dan yatırım aldı

Dubai merkezli ev temizlik servisi Justmop, Seri A yatırım turuna imza attı. Yemeksepeti’nin eski Pazarlama Müdürü Ali Çağatay Özcan ve Yemeksepeti eski Katar Ülke Müdürü Kerem Kuyucu’nun kurucusu olduğu girişimin yeni yatırım turunda VentureFriends, OAK Capital (Nevzat Aydın) ve 500 Startups'ın imzaları var.

Yeni yatırım anlaşmasının detayları paylaşılmıyor ancak Justmop bugüne dek aldığı toplam yatırım tutarının bir kaç milyon doların üzerinde olduğunu söylüyor. Yemek Sepeti’nin kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın, Justmop’a 2016 yılının başında bir tohum yatırım yapmıştı ve yeni yatırım turuna da OAK Capital yatırım şirketiyle katılmış. Bu yatırım turuna Yunanistan merkezli VentureFriends liderlik ederken 500 Startups da yatırıma dahil olmuş.

2014 yılında kurulan Justmop, şu anda Katar ve Bahreyn’de de hizmet veriyor ve paylaşılan rakamlara göre bugüne dek 10 milyon dolardan fazla gelir elde etmiş. Son 6 aydaki aylık büyüme oranıysa yüzde 25’i yakalamış.

Körfez bölgesinde büyüyecek

Ali Çağatay Özcan, yeni yatırım turuyla birlikte hedeflenen pazarlarda somut bir büyüme yakalamayı hedeflediklerini söylüyor. Sistematik bir büyüme peşinde olduklarının da altını çiziyor. Kerem Kuyucu da ev temizliği söz konusu olduğu için belli bir güven yakaladıklarını paylaşıyor.

Matic gibi yatırım almış rakipleri olsa da Justmop, kendi dikeyinde Birleşik Arap Emirlikleri pazarında lider olduğunu söylüyor. Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuveyt gibi farklı ülkeleri keşif sürecinde olduğunu da ekliyor. VentureFriends ortağı George Dimopoulos ise Justmop’un son 1,5 yıldaki büyümesine dikkat çekerek 2018 sonunda 10 şehirde hizmet vereceğinden bahsediyor.

Sık sık Türkiye'den dünyaya açılan girişimlerin çıkması gerektiğinden bahsettiğimiz malum. Ancak görünen o ki Türk girişimcilerin yurtdışında kurduğu girişimler küresel büyüme konusunda çok daha başarılı. Sanırım yerli girişimcileri yurtdışına kaçırmadan önce bu durumu oturup düşünmekte fayda var...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.