Pitcher: Mobil saha hizmetlerine odaklananan Zürih merkezli yerli SaaS girişimi

Pitcher: Mobil saha hizmetlerine odaklananan Zürih merkezli yerli SaaS girişimi

Bugüne dek Türkiye’den bir çok girişimcinin yurtdışında, özellikle ABD’de başarılı girişimlere imza attığını paylaştık. Pitcher da Türk bir mühendis tarafından yurtdışında kurulan ve başarıyı yakalayan girişimlerinden ve fakat ABD yerine Zürih’te kurulup büyümesiyle dikkat çekiyor.

Pitcher, İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra ‘Computational Neuroscience’ üzerine yüksek lisansını yapmak için İsviçre’ye giden Mert Yentur tarafından kurulan bir girişim. 2011 yılında hayalini hayata geçiren Yentur, Pitcher ile saha satış/operasyon elemanı olan şirketlere dönük çözümler sunuyor. Firmaların sahadaki tüm aktivitelerini tablet veya akıllı telefon aracılığıyla dijitalleştirmesini, CRM-ERP gibi merkezi uygulamalarına entegre olup gün içerisinde internet olmasa bile işlerini eksiksiz tamamlamalarını sağlıyor.

Zürih merkez olmak üzere New York, Singapur, Tokyo ve İstanbul ofislerini açan Pitcher şu anda ilaçtan enerjiye, üretimden hızlı tüketime kadar farklı alanlarda 60'tan fazla müşterisine hizmet veriyor. Müşterileri 132 ülkeye yayılan girişim, 12’si Türkiye’de olmak üzere toplamda 45 kişilik bir ekiple destekleniyor.

50 binden fazla kullanıcıyla hedef 8 haneli cirolara ulaşmak

Altı yıldır herhangi bir yatırım almadan yoluna devam eden Pitcher, sistem entegratörleri üzerinden mevcut CRM, ERP vs. sistemlerle entegre olabiliyor. Bu sayede hemen hemen her ülkedeki 50 binin üzerindeki kullanıcı kolayca sistemi kullanmaya başlayabiliyor. Kuruluştan bu yana lisans satışlarında yıllık yüzde 70’in üzerinde bir artış yakalayan girişim, en büyük müşterisinin genel cirodaki payını yüzde 30’dan yüzde 10’a çekmiş. Girişimin ciro hedefi yıl sonunda İsviçre frangı olarak 8 haneli tutarlara ulaşmak.

Pitcher EEMEA Genel Müdürü Ceyhan Yıldız, Pitcher’ın özelleşebilen bir ürün sundukları için özel ürün geliştiren ajanslardan ve büyük CRM platformlarından ayrıştıklarını söylüyor ve “Bizim sunduğumuz çözüm örneğin bir ilaç firması veya bir içecek üreticisi firmasının çalışanının gün içinde yaptıklarına özel bir arayüz sunuyor. Bu sayede sahadaki arkadaşlar Salesforce, SAP vs. öğrenmelerine gerek kalmadan, bir iki tuşa basarak gün içinde defalarca yapmaları gereken işleri halletmiş oluyor.” diye ekliyor.

SaaS modeliyle çalışan Pitcher, istenilen modüllere göre aylık ücret 10-150 dolar arasında değişen fiyatlar sunuyor. Önümüzdeki dönemde IoT ve yapay zeka üzerine yapacağı çalışmalarla altyapısını geliştirmek isteyen Pitcher, REP denildiğinde akla ilk gelen firma olmayı hedefliyor. Eğer böyle bir ürüne ihtiyacınız varsa pitcher.com’dan demo talep edebilir, detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.