Insights kapsamlı içerikleri ve raporlarıyla içgörü yaratıyor, stratejilere yön veriyor. Popüler Insights içeriklerine göz atın.
Son teknolojinin etkilerini Webrazzi merceğiyle inceleyin, detayları görün, güçlü stratejiler yaratın. Özel makaleler ve raporlara erişmek için hemen harekete geçin.

Clojurecademy: Clojure ile interaktif programlama eğitimi veren platform [Yerli GitHub]

Clojurecademy: Clojure ile interaktif programlama eğitimi veren platform [Yerli GitHub]

Dilerseniz GitHub’da yer alan başarılı ve popüler yerli repo’ları incelediğimiz yazı dizimizin (Yerli GitHub) tamamına göz atabilirsiniz.

Kod okuryazarlığı ve kodlama eğitimi dünyada her geçen gün büyüyen, oldukça önemli bir pazar. Sizlere bu yazıda tanıtacağımız Clojurecademy de bu pazarda yer alan yeni bir girişim, ve aynı zamanda açık kaynak kodlu bir kütüphane.

Clojurecademy'yi dünyaca ünlü Codecademy'ye benzetebilir, platformda yalnızca Clojure dili ile eğitimler verildiğini (ya da hazırlandığını) ancak sonuç olarak öğrencilerin genel bir bakış açısı kazandıklarını söyleyebiliriz.

Amazon, Facebook ve Walmart gibi şirketlerde de kullanılan Lisp dili türevlerinden biri olan Clojure, fonksiyonel programlamaya giriş için de iyi bir tercih gibi duruyor. Bu arada GitHub üzerinde de açık kaynak olarak yayınlanan proje Ertuğrul Çetin'e ait.

Clojurecademy'de kullanıcılar kendi eğitim setlerini de hazırlayabiliyor

Clojurecademy'nin en önemli özelliği sahip olduğu DSL (Domain Specific Language) ile yine Clojure dilini kullanarak kullanıcılarına da kendi eğitim setlerini hazırlamaya izin vermesi.

Bugüne kadar GitHub'da 500'e yakın star toplamayı başaran platformda, aynı zamanda toplamda 2 binden fazla eğitim tamamlanmış.

Şu an için platformda 3 farklı eğitim yer alıyor ve hem eğitimler hem de eğitim hazırlamak tamamen ücretsiz. Fonksiyonel programlamaya duyulan ilginin de yükseltiğini düşünecek olursak; Clojurecademy komünitesini oturtabilirse uzun vadede başarı potansiyeli taşıyor.

Webrazzi üzerinde Clojurecademy gibi yerli üretim ve açık kaynak kütüphaneleri tanıtmaya devam edeceğiz. Sizin de böyle bir kütüphaneniz varsa bize [email protected] e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.