Instagram Hikayeler'e anonim olarak bakmanızı sağlayan eklenti: Chrome IG Story

Instagram Hikayeler'e anonim olarak bakmanızı sağlayan eklenti: Chrome IG Story

Instagram Hikayeler sayesinde hepimiz takip ettiğimiz kişilerin hayatından gün boyunca detaylar görebiliyoruz. Filtreler ve stickerlarla kendini ifade etmenin eğlenceli bir yolu haline gelen Instagram Hikayeler'de bizleri görüntüleyenleri de kolayca görebilmek mümkün.

Sırf bu görülme durumu nedeniyle şimdiye kadar birilerinin Hikayesine bakmayı çok isteyip de bakamadıysanız, size güzel bir haberimiz var. Alec Garcia bir süre önce sizleri düşünerek bir Chrome eklentisi geliştirdi:  Chrome IG Story. Bu eklenti sayesinde artık  Hikayeleri anonim olarak görüntüleyebilirsiniz. Sırf bu iş için Instagram'da sahte profil oluşturanlar için pek bir şey değişmemiş olabilir. Yine de sadece masa üstünde çalışan bu eklentinin stalkerların yüzünü güldüreceği kesin.

Chrome IG Story'yi kullanmak çok kolay. Chrome eklentisini yükledikten eklentide açılan pencere üzerinde istediğiniz kişiyi aratabilir ve o kişinin yayınladığı Hikayeleri görüntüleyebilirsiniz. Üstelik yaptığınız görüntüleme sonuçlarda hiç bir şekilde çıkmıyor, sanki kimse görüntülememiş gibi...

Chrome IG Story'de Hikayeyi paylaşma ve indirme gibi stalkerların sevebileceği özellikler de mevcut. Bu eklentiyi kullanmaya başladıktan sonra WhatsApp gruplarında bir hareketlenme söz konusu olabilir. Paylaş butonuna bastığınızda hikaye şu an beta sürümünde olan Matcha isimli bir sitede paylaşılıyor. Matcha'nın amacı ise kullanıcıya dünyanın farklı yerlerinden Canlı videolar da dahil olmak üzere bir Instagram seçkisi sunmak. Bu seçkinin bir kısmı da sizin paylaş butonuna basmanızla oluşuyor.

Bu işe bir de diğer taraftan bakmakta fayda var. Artık her Instagram Hikayeniz sizi takip etmesini istemediğiniz kişiler tarafından haberiniz olmadan görüntülenebilir. Instagram içeriklerinizi Matcha gibi platformlarda bulmak istemiyorsanız gizlilik ayarlarınızı değiştirmenizi tavsiye edebiliriz. Ya da yeni takipçiler edinmekten ve hashtaglerden vazgeçmek istemeyenler için başka bir yaklaşım da söz konusu olabilir.   O da her Hikayenizi sadece arkadaşlarınız ya da takipçilerinizle değil dünyanın geri kalanıyla paylaştığınızı düşünerek gönder tuşuna basmak.

Kim bilir belki de Instagram'daki aşırı mutluluğun(!) sebebi bu ikinci seçenektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.