Geçtiğimiz yıl karşımıza çıkan Galaxy TabPro S modelinin devamı niteliğinde olan Samsung Galaxy Book 12 incelemesi ile karşınızdayız. Temelde Windows 10 tabanlı bir tablet olan Samsung Galaxy Book 12, klavye ve S Pen desteği sayesinde dikkatleri çekmeyi başarıyor.

Farklı kullanım modları

Metal bir tasarıma sahip olan Samsung Galaxy Book 12, 7.4 mm kalınlığında ve 754 gram ağırlığında. Siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip olan Galaxy Book 12'nin klavyesinin ağırlığı ise 410 gram. Çift hoparlör sayesinde başarılı bir ses performansı sunan Galaxy Book 12, iki adet Type-C ve kulaklık girişine sahip.

Kutusundan Targus marka bir adaptör ile çıkan Galaxy Book 12, çevirici sayesinde Type-C portu üzerinden USB 3.0, HDMI ve USB Type-C çıkışları sunuyor. Klavyesinin tasarımı sayesinde farklı kullanım modları da sunan Galaxy Book 12'un klavyesi aydınlatmaya da sahip.

2160 x 1440 piksel çözünürlüğünde 12 inçlik bir ekranla karşımıza çıkan Samsung Galaxy Book 12, Super AMOLED panel kullanıyor. Gücünü Intel'in Core i5 7200 işlemcisinden alan Samsung Galaxy Book 12, 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip.

S Pen desteği ile çizim ve not alma

Windows 10 Home işletim sistemini kullanan Galaxy Book 12'nin 256 GB'a kadar microSD kart desteği sunduğunu da ekleyelim. Note serisinde gördüğümüz S Pen ile gelen Galaxy Book 12 ile çizim yapmak veya not alarak gündelik işleri halletmek oldukça eğlenceli.

5070 mAh büyüklüğünde bir batarya ile gelen Samsung Galaxy Book 12, yoğun kullanımlarda yaklaşık 4 saatlik bir pil ömrüne sahip. Fakat sadece internette gezinme veya yazı yazma gibi işlemler için kullanıldığında cihazın pil ömrünün 5-6 saat aralığında olduğunu da ekleyelim. Son olarak fiyat konusuna gelecek olursak oldukça pahalı bir model olan Galaxy Book 12, ülkemizde 4 bin 299 ile 4 bin 499 TL arasında bir fiyat etiketlerine sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.