ARKit ile telefonunuzu ölçü aleti olarak kullanabileceğiniz 6 uygulama

ARKit ile telefonunuzu ölçü aleti olarak kullanabileceğiniz 6 uygulama

Artırılmış gerçeklik Apple’ın ARKit ürünü sayesinde yazılım geliştiricilerin gündeminden düşmüyor. Tabi bu arada Google’ın piyasaya sürdüğü ARCore’u da atlamayalım. Birçok kişi için bir eğlence malzemesi olmaktan ileriye gitmeyen artırılmış gerçekliğin bu günleri geride kalabilir. Zira artık ARKit ile telefonunuzu ölçü aleti olarak kullanabilmeniz mümkün.

Banana (For Scale) 

En mizahi olan uygulamadan başlayalım. Bu uygulamada artırılmış gerçekliğe sahip bir muz üzerinden her şeyi ölçebilirsiniz. ARKit teknolojisiyle geliştirilen bu ürünün kullanımı çok kolay. Uygulamayı açıp her hangi bir cismin yanına muzu yaklaştırmanız yeterli. Bir sonraki adımda bu gerçek meyve boyutlarından bağımsız muz üzerinden bir sonuca varabilir ya da yandaki metre simgesine basarak cismin boyunu öğrenebilirsiniz. Bu ölçümlemeyi paylaşmak üzere ortaya çıkan görselin üzerine metin eklemeniz de mümkün!

AirMeasure

AirMeasure iOS11 güncellemesiyle telefonunuzda yer alabilecek en güzel uygulamalardan biri. Sadece bir şeylerin boyunu değil, hacmini de ölçen uygulama, internette beğendiğiniz bir mobilyanın evinizde nasıl durabileceğini dahi gösteriyor. Bit pazarında beğendiğiniz bir aynanın boyunu ölçmek için uygulamayı "Point&Shoot" moduna ayarlayabiliyor, telefonunuzu aynaya yönelterek kolayca boyunu ölçebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra uygulama sayesinde yeni alacağınız evin yer planını çıkarabilir, yüzeyleri de kolayca ölçümleyebilirsiniz. Asacağınız tabloların aynı seviyede olup olmayacağını da ölçebildiğiniz uygulamada, çocuğunuzun boyunu ölçmeniz işten bile değil. Tüm bu özellikler göz önünde bulundurulduğunda AirMeasure'un taşınma sürecinde hayatınızı kurtaracağını söylemek mümkün.

TapMeasure

TapMeasure uygulaması kendisini ölçmenin en hızlı yolu olarak tanımlıyor. Bir şeyleri ölçmek için telefonunuza iki kere basmanın yeterli olduğunu ifade eden uygulama 3 seçenek ile karşımıza çıkıyor. Bunlardan ilki olan "3D Room Builder" ile odayı yerden tavana kadar tarayabiliyor, pencere ve kapı gibi önemli noktaları bu taramanın içine dahil edebiliyorsunuz. Tarama işlemi bittikten sonra size evinizi 3D bir plan formatında sunan TapMeasure aynı zamanda bu üç boyutlu planı kuş bakışı görmenizi de sağlıyor.

"Smart Level" ve "Quick Measure" ismindeki diğer iki özellik ise aslında hali hazırda AirMeasure'da bulunuyor. Yine de Smart Level seçeneğinde tabloların seviyesini anlamanın yanı sıra uygulama sayesinde yamuk olup olmadıklarını da ölçümlemeniz mümkün. Quick Measure'un ise sanal bir mezura görevi gördüğünü söyleyebiliriz.

Cubit

Tıpkı diğer uygulamalarda olduğu gibi dijital bir mezura görevi gören Cubit, henüz hacimler konusunda kendini pek de geliştirmiş değil. Artırılmış gerçekliğe sahip küpler oluşturarak cisimlerin hacmini ölçebildiğiniz Cubit'in en güzel özelliği yaptığınız ölçümlemeleri hafızasında tutması olabilir.

ARuler

Diğer uygulamaların daha detaylı bir versiyonu olarak görebileceğimiz ARuler ise, mesafe ve hacim gibi ölçümlemeler esnasında ince ayarlar yapabilmenizi de sağlıyor. Tıpkı Cubit'te olduğu gibi ölçümlerinizi kaydedebildiğiniz ARuler, farklı dil ve renk seçeneklerini de kullanıcılarına sunuyor. Üstelik farklı metrikleri de bünyesinde bulunduran ARuler'da yaptığınız değişiklikleri geri almanız da mümkün. Bir çok ölçümleme uygulamasının aksine ücretsiz olan ARuler'ı bu linkten indirebilirsiniz.

Meas AR

Artırılmış Gerçeklik ve ölçme konusunda farklılaşmaya giden Meas AR, sadece cisimleri ölçmekle kalmıyor aynı zamanda ölçüler hakkında 400'ün üzerinde bilgiyi de kullanıcılarıyla paylaşıyor. Kendini "basit" olarak tanımlayan uygulamayı kullanırken eğer bir takım "eğlenceli" bilgileri görmek istemiyorsanız ayarlardan bu özelliği kapatmanız da mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.