Apple, akıllı hoparlörü olan HomePod'un çıkışını 2018 yılına erteledi

Apple, akıllı hoparlörü olan HomePod'un çıkışını 2018 yılına erteledi

Geçtiğimiz Haziran ayında gerçekleşen WWDC 2017 etkinliğinde tanıtılan Apple'ın akıllı hoparlörü HomePod'un çıkış tarihi ertelendi. Etkinlik sırasında Aralık ayında ABD, İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulacağı açıklanan HomePod'un çıkış tarihi 2018 yılına ertelendi.

Amazon ve Google'ın akıllı hoparlörlerine rakip olarak geliştirilen HomePod, Apple'ın akıllı asistanı olan Siri ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Siri'nin yanı sıra Apple Music desteğine de sahip olan HomePod, özellikle ses performansı ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

"Kısa bir zamana ihtiyacımız var"

Yaptığı bir açıklama ile HomePod'un çıkış tarihinin ertelendiğini duyuran Apple, açıklamasında kullanıcılarının kablosuz hoparlörleri olan HomePod'u deneyimlemesini sabırsızlıkla beklediklerini fakat ürünün hazır olması için kısa bir zamana ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Haziran ayında da açıklandığı gibi ilk etapta ABD, İngiltere ve Avustralya'da satışa sunulacak olan HomePod, önümüzdeki yılın ilk aylarında satışa sunulacak. Ertelemenin nedeni hakkında herhangi bir bilgi paylaşmayan Apple, HomePod'u 349 dolar fiyat etiketi ile satışa sunmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.