Almanya, çocuklarda akıllı saat kullanımını yasakladı

Almanya, çocuklarda akıllı saat kullanımını yasakladı

Akıllı teknoloji çağında hayata merhaba diyen çocukların da büyük ilgisini çekiyor. Almanya'da ailelerin özellikle 5 ila 12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış akıllı saat alma nedenleriden birisi birçok akıllı saatin sim kart ile donatılabilmesi. Bu da ebeveynlerin bir uygulama aracılığı ile çocukların bulundukları ortamı dinleyebilme şansı veriyor.

Ancak artık Almanya'da bu mümkün olmayacak. Federal Ağ Ajansı'nın (Bundesnetzagentur) aldığı bir karar ile izleme fonksiyonu bulunan saatlerin satışını yasakladı.

Federal Ağ Ajansı'nın Başkanı, Jochen Homann  yaptığı açıklamada,  "Onların (akıllı saatler) izinsiz aktarım tesisi olarak görülmesi gerekiyor" dedi. "Araştırmamıza göre, ebeveynlerin saatleri sınıftaki öğretmenleri dinlemek için de kullanılmaktadır." diye kaydetti.

"Saatleri kullanılmaz hale getirin"

Öte yandan Federal Ağ Ajansı, ailelere ellerindeki bu tarz mevcut saatleri kullanılamaz hale getirmelerini ve bunları kanıt olarak saklamalarını istiyor. Okulların öğrencilere müdahale ederek, yasak saat kullanımını kontrol etmeleri isteniyor. Saati kullanan çocukların ailelerinin ise cezaya çarptırılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.