Sosyal yemek paylaşım deneyimi sunan girişim: YeatUp

Sosyal yemek paylaşım deneyimi sunan girişim: YeatUp

Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Webrazzi Summit 2017 sahnesinde sunum yapan 10 girişimden biri olan YeatUp, yemek odaklı bir pazar yeri. Uzun yıllar boyunca kurumsal firmalarda çalışan Özlem Çulhagil Kır ve Selda Susal tarafından kurulan YeatUp'ın lansmanı ise 18 Ekim tarihinde Webrazzi Arena 2017 sahnesinde yapıldı.

Kurucu ortakların yanı sıra bir senior ve bir junior yazılımcının liderliğini yaptığı bir yazılım evi ve bir designer ekibine sahip olan YeatUp, sofrasında misafir ağırlamak isteyen kullanıcılarla, bu sofralara konuk olmak isteyen insanları buluşturan bir platform.

Hem yerli hem de yabancı kullanıcılar için sosyal bir yemek deneyimi sunmayı vadeden YeatUp, tüm paylaşım ekonomisi iş modellerinde olduğu gibi güven üzerine inşa edilen bir topluluğa sahip. Gezginler, expatlar, iş seyahatindeki kullanıcılar, kurumsal şirketler ve maceracı yemek tutkunlarına ulaşmayı hedefleyen YeatUp, yaklaşık 1 yıl içinde geliştirildi.

Henüz hiçbir reklam kampanyası yürütmemesine rağmen kısa sürede 400 üyeye ulaşan YeatUp, birbirini tanımayan insanları ve farklı kültürleri buluşturuyor. Hem ülkemizden hem de yurt dışından sofralara ulaşabileceğiniz YeatUp, bugüne kadar 200 yemek satışına aracılık etti.

Açlıkla mücadele ediyor

Rakipsiz bir platform olmayan YeatUp, yurt dışı merkezli Mealsharing, Eatwith, Vizeat gibi rakiplere sahip. Food For Good (İyilik için yemek) uygulamaları ile açlıkla mücadele çabalarına destek olan YeatUp, platformları üzerinden sunulan her bir yemek için Temel İhtiyaç Derneği TİDER’e bağış yapıyor ve kısıtlı imkanlara sahip insanların gıdaya erişimini sağlayan çalışmalara katkı sağlıyor.

Sosyal bir amaca hizmet ederek rakiplerinin önüne geçmeyi hedefleyen YeatUp, satılan yemekler üzerinden komisyon alan bir gelir modeline sahip. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan YeatUp içinde uygun fiyatlardan yüksek fiyatlara kadar pek çok seçenek bulmak mümkün.

Basel’den Londra’ya, Çanakkale’den Konya’ya ve İstanbul’dan Bodrum’a kadar toplamda 15 şehirde, 50 davet sahibi sayesinde  faaliyet gösteren YeatUp, ilk etapta Kars, Mardin, Antakya, Kayseri şehirleri ve Karadeniz bölgesinde yaygınlaşmak istiyor. Gelecekte ise global bir şirket olmayı hedefleyen YeatUp, yurt dışında ise Barcelona, Roma, Berlin, Paris ve Londra şehirlerine odaklanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.