Facebook bir dönemin ömür törpüsü olan uygulama daveti özelliğini kaldırdı

Facebook bir dönemin ömür törpüsü olan uygulama daveti özelliğini kaldırdı

Önce gençlerin ardındansa uzun süre Facebook annelerinin gözdesi olan Farmville ve CandyCrush gibi üçüncü parti uygulamaların kullandığı uygulama davetleri özelliği yavaş yavaş bizlere veda ediyor. Facebook bugün paylaştığı bir blog gönderisinde yazılım geliştiricilere uygulama davetlerini kaldıracağını açıkladı.

Facebook'a ebeveynlerin ve akrabaların da üye olup oyun oynamaya başlamasıyla yaşanan bildirim trafiğinden şikayet edenler, çareyi uygulamalardan gelen davetleri devre dışı bırakmakta bulmuştu. Sanırım herkes ana sayfasına düşen "Lütfen davet göndermeyin." temalı durum güncellemelerini hatırlar. Geçmişte Facebook'un göz bebeği olan oyunlar ve uygulamalar, gelişen ve değişen sosyal ağ ekosistemi içinde önemini yitirdi.

Developer sayfasında yapılan açıklamaya göre özellik 6 Şubat 2018'de sonlandırılacak. Aynı anda birkaç özelliğe birden veda eden Facebook, üçüncü parti "Beğen" butonlarını da devre dışı bırakacak. Kısacası artık başka bir uygulama içindeyken bir Facebook sayfasını "Beğen"emeyeceksiniz. Bunun için artık Facebook'taki sayfayı ziyaret etmeniz gerekecek. Facebook'ta yaptığınız yorumları sitenize yansıtan "Comment Mirroring" özelliği ve Takip Et butonu da aktifliğini kaybedecek uygulamalar arasında yer alıyor.

Yeni özellikler eklendikçe eskilerin elden çıkarılması oldukça makul. Ancak bünyesindeki işletmeleri düzenli olarak reklamlar konusunda teşvik eden Facebook'un, bu yeni güncellemeleri biraz da işletmeleri üçüncü parti uygulamalar yerine reklamlara yönlendirmek için yapmış olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.