Facebook, Creator App ile video yayıncıları hedeflemeye devam ediyor

Facebook, Creator App ile video yayıncıları hedeflemeye devam ediyor

Facebook uzun süredir video odağında geliştirmeler yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu alanda YouTube'a meydan okumaya hazırlanan şirket, geçtiğimiz ağustos ayında videolar için özel bir sekme olan Facebook Watch'ı test etmeye başlamıştı. Yeni bir hamle ile Facebook Creator App'i duyuran şirket, video yayıncılarına platform içinde daha iyi bir ortam sunmak istiyor.

Creators App'te video yayıncılarına özel grafikler oluşturan Facebook, yayıncıların izleyicileriyle daha iyi etkileşim kurması için birbirinden farklı araçlar da sunuyor. Şu an için sadece iOS versiyonu aktif olan uygulamanın Android versiyonu için çalışmalar devam ediyor. Canlı yayınlarınıza giriş ve kapanış kısmı eklemenizi sağlayan mobil uygulama aynı zamanda canlı yayın esnasında sunduğu grafikler ve çıkartmalarla da içeriğinizi zenginleştirmenize yardımcı oluyor. Bu esnada yeni kamera efektlerini de denemeniz mümkün.

Yeni bir Topluluk sekmesine de kavuşan uygulama,  Facebook ve Instagram'daki tüm yorumları tek bir gelen kutusunda topluyor. Messenger'dan gelen mesajları da yine bu sekmede bulabiliyorsunuz. Tüm bunların yanı sıra Facebook Sayfanızın, videolarınızın ve görüntüleyen kişilerin analizlerine uygulama aracılığıyla ulaşabiliyorsunuz.

Bu gelişmelerin yanı sıra video yayıncılarının hedef kitlesini genişletmesi için Fan Club App isimli bir araç da geliştirildiği konuşukan Facebook, gözünü video içerik pazarına dikmiş durumda. Her ne kadar bu iki araç şimdilik birbirinden ayrı çalışsa da her ikisi de video yayıncıların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bu tavır Facebook'a YouTube ile giriştiği bu rekabette avantaj olarak geri dönebilir. Yine de açık konuşmak gerekirse, video içerik konusunda YouTube'u tahtından indirmek bir hayli zor görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.