Kripto para madenciliği üçüncü çeyrekte de Nvidia'nın yüzünü güldürmedi

Kripto para madenciliği üçüncü çeyrekte de Nvidia'nın yüzünü güldürmedi

Dünyanın en büyük ekran kartı üreticilerinden biri olan Nvidia, kripto para madenciliğinin yükselişine kayıtsız kalmamış ve madencilere yönelik ekran kartları geliştirmeye başlamıştı. 9 Kasım'da üçüncü çeyrek finansal verileri paylaşılan Nvidia'nın kripto para madencilerine yönelik geliştirdiği ekran kartlarının satışlarının ikinci çeyrek verilerine göre düşüş yaşadığı gözlemlendi.

2017 yılı 2. çeyreğinde Nvidia'nın madencilere yönelik ürettiği ekran kartlarından 150 milyon dolarlık gelir elde ettiği paylaşılmıştı. 3. çeyrek verilerinde bu rakam 70 milyon dolara gerilemiş durumda.

Nvidia'nın CFO'su Colette Kress'e göre kripto para piyasası çok hassas olduğu için talepler çok değişken olabiliyor. Kress'e göre kripto para piyasası "geçici" ve bu durum şirketi etkilemeyecek, Nvidia oyun piyasasını odağında tutmaya devam edecek.

Şirketin CEO'su Jen-Hsun Huang ise ekran kartı satışlarının kripto para madenciliğinin büyümesinden fayda sağladığını belirtiyor. "Madencilere yönelik ekran kartı satışlarımız zaman zaman azalabilir ama hiç bir zaman sıfır olmayacaktır" diyen Huang, geçtiğimiz Ağustos ayında da teknoloji şirketlerinin bitcoin ve blockchain teknolojilerine olan ilgisinden dolayı kripto paraların hayatımıza kalı olmak üzere girdiklerini söylemişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.