Alibaba.com, bekarlar gününde 25 milyar dolardan fazla satış yaptı

Alibaba.com, bekarlar gününde 25 milyar dolardan fazla satış yaptı

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından olan Alibaba.com, her yıl, 11.11.2017 tarihinde düzenlenen ve bekarlar günü olarak adlandırılan günde yeni bir satış rekoru kırdı. Geçtiğimiz yıla oranla bekarlar gününde yapılan satışlar yüzde 39 oranında artış göstererek 25.3 milyar dolara (yazım yanlışı yok) ulaştı.

Alibaba'nın CEO'su Daniel Zhang Şangay'da düzenlenen kapanış konserinde Çinli sanatçılar dışında Nicole Kidman ve şarkıcı Pharrell Williams'ı da konuk ettiler. Yapılan bir röportajda Zhang, "bekarlar gününü tüm dünyanın kutladığı özel bir güne dönüştürmek istiyoruz ve bu nedenle önümüzdeki yıllarda galaları farklı ülkelerde yapmayı planlıyoruz" dedi. Hangi yılda, nerede olacağına dair bir bilgi ise paylaşılmadı.

25.3 milyar dolarlık rekor satışın dışında bir rekor daha kırıldı. Örneğin şirket tarihinde ilk defa verilen siparişlerin neredeyse yüzde 90'ı mobil cihazlardan verilmiş, geçen yıl bu oran yüzde 82'ydi.. Ayrıca tek bir saniyede 325.000 siparişin görüldüğü olmuş ve sistem bu yoğunluğu sorunsuz kaldırabilmiş.

Satıcılar bazında da kırılan bazı rekorlar var ki gözlerinize inanamayacaksınız. 25.3 milyar dolarlık satış yapılınca bu rakamlar normal gelebilir tabi. Bekarlar gününde 6 satıcı 100 milyon dolarlık satış yapmayı başarmış. 75 milyon dolarlık satış yapan satıcı sayısı 17 iken 15 milyon dolar satış yapan satıcı sayısı ise 167.

Çin'in ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu nüfusu ve gelişen ekonomisi dolayısıyla çok iyi biliyoruz fakat e-ticaret rekorları bizlere ayrı fikirler veriyor. Alibaba.com'un en büyük rakibi olan JD.com'un aynı gün satış rakamı 19 milyar dolar. Bu da onlar için büyük bir rekor anlamına geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.