Teknoloji Transferini Hızlandırma Projesi'ne yakından bakın

Teknoloji Transferini Hızlandırma Projesi'ne yakından bakın

Teknoloji Transferini Hızlandırma (TTH-Türkiye) Projesi,  fikri mülkiyet temelli projelere yatırım yapmayı amaçladığını daha önce sizlere aktarmıştık. Öz sermaye ortaklığı karşılığında fikri mülkiyet varlıklarına yatırım yapan TTH-Türkiye'nin gündeminde ise girişimler ve KOBİ’ler var.

2014 yılında hayata geçen projede bir çok farklı kurumun işbirliği yaptığını görmeniz mümkün. Bu kurumlardan en önemlileri ise  Avrupa Yatırım Fonu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü.

Geçtiğimiz yıllarda projenin yatırımlar için toplam fon büyüklüğü 52,5 milyon euro olacak şekilde, DCP Diffusion Capital Partners ve ACT Venture Partners kuruldu. Projenin danışmanlık bileşeninde ise Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) liderliğinde, Fransız Kamu Yatırım Bankası Bpifrance ve Amerikali VentureWell'i görüyoruz. Bu kısımda TTO’lara eğitimler verilirken, seçilen TTO’lar Amerikalı ve Fransız TTO’lar ile eşleştirilip bilgi aktarımı sağlandı.

Gelelim projenin neler yaptıklarına: Şimdiye kadar proje kapsamında 65 TTO ve Teknopark ziyaret edildi ve 1800’den fazla proje incelendi. Seçilenler ACT Venture Partners ve DCP Diffusion Capital Partners’a yönlendirildi, üstelik içlerinden Proof of Concept (PoC) fazındaki projeler dahil olmak üzere 10 projeye yatırım yapıldı.

TTH-Türkiye Projesi'ni detaylı olarak incelemek isterseniz, size güzel bir haberimiz var. 14 Kasım Salı günü The Marmara Taksim Oteli’nde gerçekleşecek olan Breakthrough to Excellence Konferansı'nda  TTH-Türkiye Projesi'ni , Amerikali ve Fransız konuşmacılardan dinlemeniz mümkün. Üstelik yatırımların ve teknoloji transferinin ayrıntılı olarak konuşulacağı konferansa katılım ücretsiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.