Apple, App Store'la fırsat işine giriyor: Hafta sonu fırsatları

Apple, App Store'la fırsat işine giriyor: Hafta sonu fırsatları

iOS 11 ile birlikte yeniden tasarlanan App Store şimdiye kadar haftanın gününe göre uygulamaları öne çıkaran "Bugün" sekmesi ve o gün premier’i yapılan uygulamaları gösteren "Günün Uygulaması"yla dikkat çekmişti. Güncellemeyle birlikte uygulama ve geliştiricilerinin hikayeleri, tavsiyeler ve nasıl yapılır makaleleriyle de kullanıcıya zengin bir içerik sunan App Store artık "Hafta Sonuna Özel" özelliği sayesinde kullanıcılarına bir takım özel fırsatlar da sunuyor.

Bu yeni sekmede yer alan fırsatlar aslında uygulamanın kendisi ile ilgili değil. Yani Apple size bu fırsatı uygulamayı indirirken sunmuyor.  Aksine fırsatlar, uygulamanın içinde yer alıyor. Apple'ın editörleri ise bu yeni özelliğin çalışma prensibini şu cümleler ile açıklıyor: "Bugün, en sevdiğiniz uygulamaları kullanarak tasarruf etmenin yeni bir yolunu hayata geçiriyoruz. Hazır giyimden yiyecek dağıtımına, otel rezervasyonlarından sinema biletlerine kadar her şeyde yalnızca bu uygulamalar aracılığıyla bulabileceğiniz çok iyi fırsatlar elde edeceksiniz.

İndirimleri görmek için her Perşembe günü Uygulamalar sekmesine gidin. Orada Pazar günü boyunca geçerli olan "Sadece Bu Hafta Sonu" etiketli bir uygulama bulacaksınız."

Yazıda ayrıca, Apple'ın promosyona başlamak için tek bir fırsat yerine beş fırsat sunduğu da belirtilmiş durumda. Bu hafta sonu listesine baktığımızda HotelTonight rezervasyonlarında yüzde 40 indirimi, Warby Parker'dan ücretsiz bir gözlük kabını, Under Armour siparişlerinde 20 dolarlık bir indirimi, Chipotle'den ücretsiz Chips & Queso'yu ve Shoptiques'ten vereceğiniz siparişlerde yüzde 15 indirimi görüyoruz.

Listede sunulan fırsatlar, ABD'de yaklaşan tatil sezonunun düşünüldüğünü de gösteriyor. Üstelik ABD'de mobil üzerinden yapılan alışveriş oranı ilk defa masaüstünden yapılan alışverişleri geride bırakmış durumda. Apple'ın dikkatleri üzerine çekmek için böyle bir kampanya yürütmüş olması oldukça doğal.

Bunun yanı sıra yenilenen App Store'un yakın tarihli bir analizi ise piyasaya yeni sürülen "Günün Uygulaması" ve "Günün Oyunu" özelliklerinin hafta içi günlerde hafta sonlarına oranla daha iyi performans sergilediğini tespit etti. Örneğin, hafta içi indirimlerle desteklenen haftanın yüzde 2,172'si hafta sonlarının yüzde 580'lik artışıyla karşılaştırıldı. Bu nedenle hafta sonu iPhone kullanıcılarını hedeflemek için farklı türde bir uygulama tanıtımına ihtiyaç oluyor.  Yine de "Hafta Sonuna Özel" uygulaması hafta sonundan önce  başlıyor. Fırsatların Perşembe günleri başlayıp Pazar günleri sona erecek olan fırsatların App Store üzerindeki etkisini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.