Yeni gelir arayışında olan Twitter aylık aboneliğe yöneldi: 99 dolara profilinizin reklamını yapın

Yeni gelir arayışında olan Twitter aylık aboneliğe yöneldi: 99 dolara profilinizin reklamını yapın

Bir süre önce Twitter'ın reklamlar tarafındaki ücretli abonelik modelinden bahsetmiştik. Görece küçük şirketlerin de Twitter’ın geniş reklam havuzuna dahil olabilmesi için atılan bu adım ABD ve Birleşik Krallık kullanıcılarına açıldı. "Promote Mode" ismiyle anılan bu sisteme şimdilik sadece mobil uygulama üzerinden erişilebiliyor.

Hatırlayacağınız üzere "Promote Mode"u kullanan kişiler aslında bir kampanya yaratmakla uğraşmıyor öyle ki bu sistem bir tweet atmaktan farksız diyebiliriz. Siz tweetinizi normal bir şekilde atmaya devam ediyorsunuz ve Twitter başkalarının ana sayfasında öne çıkaracağı tweetleri programatik olarak seçiyor.

Basın açıklamasında Promote Mode müşterilerini neler beklediğini göstermek için @RIMtailing hesabından bahseden Twitter, bu hesabın şimdiye kadar 30 yeni takipçi kazandığını ve 30,000 yeni görüntüleme aldığını ifade etti.

31 Ekim'den bu yana Promote Hizmetini test eden TNW'nin Sosyal Medya Direktörü Matt Navarra ise fazladan 7 takipçi kazandı ve 12,000 görüntüleme aldı. Bu durumdan memnun olmayan Navarra bu konuyu ele alan bir tweet de attı. Hali hazırda 20 bin takipçisi olan Navarra'yı memnun etmek zor olabilir ancak küçük işletmelerin haftada 7 takipçiyi ilgi çekici bulması olası.

Birçok analiz aracına da sahip olan Promote Mode, organik erişimleri ve satın alınan erişimleri ayrı ayrı görüntüleyebilmenizi sağlıyor.

Twitter’ın "Promote Mode" modelini öne çıkarma nedeni büyük ihtimalle art arda 3 çeyrek boyunca düşüş gösteren reklam gelirleri. Twitter Temmuz ayında üç aylık kazanç raporunu sunarken reklam gelirlerinin yıllık bazda yüzde 8 gerilediğini belirtmişti.

Bu reklam modeli şimdilik sadece ABD ve Birleşik Krallık'ta kullanıma açıldı. Denemek isteyen küçük işletmelerin biraz daha beklemesi gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.