Founder Institute Istanbul, yeni dönem başvurularını başlattı [%25 İndirim]

Founder Institute Istanbul, yeni dönem başvurularını başlattı [%25 İndirim]

Türkiye’deki küresel girişimcilik programlarından Founder Institute (FI), yeni dönem başvurularını başlattı ve bu yıl da Webrazzi okuyucularına indirimli başvuru imkanı sunuyor.

2009’dan bu yana 100’den fazla şehirde 1650’den fazla teknoloji girişimi kuran ve hızlandıran Founder Institute, mezunlarının başarısıyla dikkat çeken bir program. Mezun ettiği girişimlerin hayatta kalma oranını (hangi süreyle olduğu açıklanmıyor) yüzde 80 ve fonlanma oranı yüzde 45 olarak veriyor. Yani kabaca her iki FI girişimin biri yatırım alıyor ki genel olarak her 10 girişimden 9'unun günün sonunda kapandığı olduğu söylenir. (Bunlar küresel istatistikler)

Founder Institute girişimlerinin bu yüksek başarı oranının arkasındaki nedenlerden biri gerçekten kendine güvenen girişimleri kabul etmesi ve bunu yaparken de başvuru ücreti alması. Evet, FI başvurmak için ücret ödediğiniz bir hızlandırma programı ama elbette ödediğiniz bu paranın hakkını vereceğini vadediyor.

FI Istanbul 22 mezun verdi, 5'i yatırım aldı

2012’de başlatılan FI Istanbul programının koordinatörlerinden Ali Erhat Nalbant, şimdiye kadar açılan 5 dönemde 3000 kişiye dokunduklarını, toplam 700 başvuru aldıklarını söylüyor. Bu başvuruların sadece 110’u kabul edilmiş ve 22 girişim FI mezunu olmuş. Bunların 5'i de yatırım almayı başarmış. Yani FI Istanbul mezunlarının yatırım alma oranı yüzde 22 seviyesinde.

Ali Erhat Nalbant, FI Global’ın Türkiye’deki girişimlere fırsat bazlı belli bir bütçe ayırdığını ve mezunların yüzde 30’unu fonlamayı amaçladığını da paylaşıyor. Bu yıl altıncı dönemi açılacak FI programı (detaylar) 4 ay sürecek. Girişimciler haftada 1 gün, dünyadan ve Türkiye’den başarılı girişim CEO’larından mentorluk alacak. Üstelik girişimlerini şirketleştirme işini tam zamanlı işlerine/projelerine devam ederken yapabilecek.

Webrazzi özel indirimi

FI Istanbul'a %25 indirimle başvurmak ve detayları incelemek için başvuru sayfasını ziyaret edebilir, FI Istanbul'un ilk tanışma toplantısına katılabilir ve FI girişimcilerinin neler yaşadığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.