Instagram'ın markalı içerikleri herkesin kullanımına açıldı

Instagram'ın markalı içerikleri herkesin kullanımına açıldı

Sosyal Medya Pazarlama alanında "Influencer Marketing" uzun bir süredir popülerliğini korumaya devam ediyor. Örneklerine bir çok farklı sosyal ağda rastlayabileceğimiz bu pazarlama alanı kendini en çok da Instagram'da belli ediyor. Gerek sosyal ağın kendi dinamikleri gerekse işletmelerin bu pazarlama alanındaki ölçümleme isteği sayesinde Instagram Haziran ayında markalı içerik aracını duyurmuştu.

Bu özelliği Ağustos ayında piyasaya süren şirket, böylece ünlülerin ve kanaat önderlerinin markalı içeriklerini hem kullanıcı tarafında fark edilebilir hem de işletme tarafında ölçümlenebilir hale getirmişti. Kanaat önderleri içeriklerde "paid partnership with" etiketini kullanıyor, işletmelerde gönderiyle ilgili beğeni, görüntüleme ve yorum gibi istatistiklere kendi panellerinden kolayca erişebiliyordu. Üstelik bu geliştirmeyle birlikte fenomenleri markalı içerik kullanmaya "teşvik" etmek için yeni kullanım şart ve yaptırım kurallarını da yayına almıştı.

Dün itibari ile markalı içerikleri yaygınlaştırmak üzere harekete geçen Instagram, istatistikler sayfasına erişebilen her hesap için bu özelliğin aktif hale getirildiğini açıkladı. Buna ek olarak tanıtım yapan ancak "paid partnership with" etiketini kullanmayanları algılayacaklarını söyleyen şirket, bu kullanıcılara uyarı niteliğinde bir bildirim gönderecek. Bildirimde kullanıcılara işletmeyi etiketleme özelliğine sahip oldukları hatırlatılacak.

Şirket konu hakkında:"Bu bildirimlerin amacı "paid partnership with" etiketinin kullanılmsını kolaylaştırarak Instagram'ın markalı içerikleri konusunda topluluğu eğitmek." dedi. Tabi bu bildirim Instagram'ın daha sonrasında uygulayabileceği yaptırımların bir habercisi olabilir. Instagram'ın bu konuyu bu kadar ciddiye almasının sebebi de yakın zamanda Rusya'nın ABD Seçimleri'nde Facebook reklamları üzerinden fon toplaması da olabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.