İzlandalı şarkıcı Björk, yeni albümünü kripto para desteğiyle piyasaya sunacak

İzlandalı şarkıcı Björk, yeni albümünü kripto para desteğiyle piyasaya sunacak

Toplam değeri 200 milyar doları aşan kripto para birimleri küresel nakit akışına inanılmaz bir esneklik ve hız kazandırdı. Albümlerini dünya çapında hayranlarına doğrudan ulaştırmak isteyen müzisyenler de bu durumu bir avantaja çevirmekten geri kalmıyor. İzlandalı şarkıcı Björk, yeni albümünü kripto para desteğiyle piyasaya sunacak.

İngiltere merkezli blok zinciri girişimi Blockpool desteğini alan Björk, yeni albümünü hem kredi kartı ve banka kartları gibi geleneksel yöntemlerle hem de Bitcoin, AudioCoin, Litecoin ve Dashcoin gibi kripto para birimleriyle alınabilecek şekilde ön satışa sunuyor. Üstelik albümü alan her kişi ön sipariş vermelerine karşılık olarak 100 AudioCoin kazanacak.

Müzik endüstrisinin geçere akçesi Audiocoin mi olacak?

100 Audiocoin yazıyı yazdığımız sıralarda sadece 2.18 TL'ye karşılık geliyordu ancak Audiocoin'in daha çok kullanılan bir kripto para olması halinde bugünkü değerinin çok daha üstüne çıkacağını söyleyebiliriz. Diğer yandan Björk fanatikleri sanatçının diğer içerik ve etkinliklerine katıldıkça daha fazla AuidoCoin kazanabilecek.

51 yaşında olan Björk'ün bu adımı atması elbette dikkat çekici ama ilk kez yapılan bir iş olmadığını da ekleyelim. 2015'te Imogen Heap, Tiny Human adlı tek parçalık albümünü ether kripto parasıyla ödeme alarak pazara sunmuştu. Blockpool, RAC adlı dans sanatçısının da bu yıl başında yine ether ile işlem yapmasını sağlamıştı.

Bu yeni açılımı gerçekleştiren paydaşlar VR ile daha ilgi çekici adımlar atılabileceğini, gelecekte bir çok kişinin bu trene katılacağını ama bazılarının iyi bazılarının da kötü pazarlama yapacaklarını paylaşıyor. Önümüzdeki dönemde bu tür açılımların artacağına şüphe yok zira yıllar önce geleneksel satış yöntemleri yerine albümlerini bağış odaklı gelir elde etme yoluyla piyasaya sunan sanatçılar olduğunu hatırlatmak mümkün.

Dün içerik üreticilerinin kripto para kazandırmayı hedefleyen Pyerite'tan bahsetmiştik. Yürüdükçe kripto para kazandıran Bitwalking ise bu alandaki bir başka farklı girişim. Eğer siz de blok zinciri tabanlı yeni bir kripto para çıkarırsanız bize haber vermeyi unutmayın. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.