Kripto para pazarı 200 milyar dolar değerini aştı

Kripto para pazarı 200 milyar dolar değerini aştı

Bağımsız kripto paraların büyük çoğunluğunu takip eden ve kripto para piyasasına yakından bakmamıza imkan veren Coinmarketcap sitesinin verilerine göre kripto para pazarı 200 milyar dolar değerini ilk defa aştı. Şu anda 197 milyar civarında olsa da 201.8 milyar dolara kadar ulaştığı kayıtlarda yer alıyor. Bu pazara son 1 haftada giren para miktarı ise 35 milyar dolar civarında. Yani yeni yatırımcılar ve daha da önemlisi büyük yatırımcılar kripto paralara son 1 hafta içerisinde oldukça yoğun bir ilgi gösterdi.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu pazarın en büyük oyuncusu son 1 hafta içerisinde 1,500 dolara yakın değer kazanan bitcoin. Lüksemburg merkezli bitstamp borsasına göre 7500 dolara kadar yükselen bitcoinin pazardaki hacmi 120 milyar dolardan fazla. Yani 1100'den fazla kripto para çeşidinin bulunduğu bu piyasada şu anda bitcoin büyük bir farkla yatırımcıların gözdesi durumunda. İkinci sırada ise ether geliyor ve onun da pazardaki hacmi 30 milyar dolar civarında.

200 milyar dolar hacmini aşan kripto paralara ilişkin en ilgi çekici detay ise son 1 haftada pazara giren 35 milyar doların neredeyse 32 milyar doları bitcoine yapılan yatırımlar, geri kalanı ise piyasada bulunan 1100'den fazla kripto paraya yapılmış durumda.

Kripto paraların topluca bir şirket olduğunu varsayarsak Amerika merkezli dev banka Citigroup'dan bile daha büyük bir şirket olabilirdi şu anda. Tabi bankaların neredeyse tamamının kripto paralara karşı olduğunu da belirtmekte fayda var. Son 1 hafta içerisinde kripto paraları "balon" olarak tanımlayan bankalara 2 yeni banka daha eklenmişti.

Kripto para piyasasının ve bitcoinin neden bu kadar hızlı bir yükselişe geçmiş olabileceğini sizlerle daha önce paylaşmıştım. Bu yükselişin ne zaman son bulacağı veya son bulup bulmayacağı ise merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.