Pyerite: Dijital içerik üreticilerinin bitcoini olmak istiyor

Pyerite: Dijital içerik üreticilerinin bitcoini olmak istiyor

Blok zinciri (blockchain) teknolojisi hemen her alana bir virüs gibi yayılmaya ve kendi ekonomisini oluşturmaya devam ediyor. Bu yayılımdan payını alan son dikeylerden biri de dijital içerik üretimi oldu.

Pyrite adlı yeni girişim kendini yaratıcılar/yazarlar için dünyanın ilk kripto para birimi olarak tanıtıyor. Halen test aşamasında olan ve ilk kullanıcılarını almaya hazırlanan servis, Pyrite uygulaması üzerinden yazılarını yayınlayan yazarlara Pye adlı bir kripto para kazandırıyor. Şimdilik sadece Medium platformunda Pyrite ile yazı yayınlanabiliyor ve girişimin kurucuları Pye para birimini "yazarlar/yaratıcılar için bitcoin" olarak da adlandırıyor.

Pyrite uygulaması yapılan işe herhangi bir ek yük getirmiyor. Her zaman olduğu gibi yazınızı yayınlayıp çevrenizle paylaşıyorsunuz. Pyrite'ın tek istediği özgün içeriklerinizi Pyrite uygulaması üzerinden yayınlamanız. Pyrite'ı bir tünel olarak kullandığınızda anında Pye kripto parasından kazanabiliyorsunuz.

Dijital içerik üretimindeki kazanç denklemini demokratikleştirmek istiyor

Pyrite, günümüzde değerli içerik üreticilerinin emeklerine karşılık bir şey kazanmadığını ve fakat kazanması gerektiğini ifade ediyor. Pye adlı kripto para biriminin de bu derde deva olacağı söyleniyor. Dijital dünyadaki üreticilerin kazanç denklemini demokratikleştirmeyi vadeden Pyrite, yazarlar/üreticiler bu ağa dahil oldukça Pye para biriminin  de daha değerli olacağını ifade ediyor.

"Herkes pastadan pay almayı hakediyor" diyen Pyrite, yaratıcıların ürettiği içerikten pay almasının bir hak olduğunu savunuyor. Yeni dijital dünyanın devrimcilerinin ve korsanlarının, iş/çalışma ve değer kavramlarını önemli ölçüde değiştireceğine vurgu yapılıyor.

Pyrite'ın diğer blok zinciri girişimleri gibi önemli bir iddia da bulunduğu malum ancak kendi değer ekonomisini yaratmakta ne kadar başarılı olacağını zaman gösterecek. Elbette başarılı olması durumunda bu işe erken adım atacak olanlar daha kazançlı olacak. Eğer dijital içerik üretiyor ve çevrenizle paylaşmayı seviyorsanız şimdiden pyrite.network adresine girip bu dijital dönüşümdeki yerinizi ayırtabilirniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.