Google, mobil aramalarda arayüz tasarımını yeniledi

Google, mobil aramalarda arayüz tasarımını yeniledi

Dünyanın en büyük arama motoru Google, mobil arama arayüzüne yenilikler getirdi. Buna göre öncesinde köşeli bir görünüme sahip arama kartları, yeni tasarımı ile birlikte daha yuvarlak hatlara sahip oldular.

Yuvarlak köşelere ek olarak,  bazı renksel değişikliğin de olduğunu söyleyebiliriz. Zira yeni görünüm aramalarda önceden görünen mavi renk şimdi daha belirgin bir hal almış durumda.  Yerel işletme aramalarında da önceden turuncu olan yıldızlar artık sarı renk ile karşımıza çıkıyor.

Yuvarlak köşelere ek olarak, mavi bağlantıların da daha  göze çarpan bir tona büründüğünü fark edebilirsiniz.

Daha geniş bir arama çubuğu

Google tarafından resmi olarak yapılan açıklamada, "Arama deneyiminizi geliştirmek için sürekli çalışıyoruz. Bu sadece keşif için yeni özellikler getirmekle kalmıyor, aynı zamanda arama sonuçlarının görünümünü, hissini ve tasarımını geliştirdiği anlamına geliyor. Şimdi, mobil cihazınıza, arama sorgularınızı girmek için daha geniş bir çubuk ve webde gezinirken içeriğe dikkat çekecek   beyaz bir arka plan içeren bir güncelleme yayınlıyoruz. " bilgisi paylaşıldı.

Google yeni tasarımı birkaç aydır test ediyordu. Platformun, bu değişikliği özellikle en yeni akıllı telefon modellerine daha uygun bir görünüme sahip olmak için yaptığı biliniyor. Google uygulamasının ve masaüstü sitesinin görünümünün şimdilik değişmediğini buradan paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.