Facebook'un anket özelliği fotoğraf ve GIF desteğiyle geri döndü

Facebook'un anket özelliği fotoğraf ve GIF desteğiyle geri döndü

Ekim ayında popüler bir anket uygulaması olan tbh’yi satın alan Facebook, kendi platformundaki soru-cevap bölümünü güncellemekte gecikmedi. Facebook’ta yeniden anket oluşturulabilecek, üstelik görsel eklenen anketler oluşturulabilecek.

Hatırlarsanız Facebook, 2010’da başlayan Facebook Sorular yeniliğini 2011'de anket özelliğine devşirmiş, fakat 2012’de bu özelliğini kapatmıştı. Yıllar sonra yeni bir adım atan sosyal ağ devi, geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yaptığı testleri sonlandırdı ve muhtemelen tbh ekibinin de tecrübesini kullanarak yeni özelliği yeniden devreye aldı.

Yeni anket özelliğinin eskisinden en belirgin farkı GIF ve fotoğraf kullanılabilmesi. Bu özellik webde olduğu gibi Android ve iOS uygulamalarında da aynı şekilde kullanılabilecek. Hem kişi profilleri hem de Facebook sayfaları istediği şekilde anket oluşturulabilecek.

Facebook'un satın aldığı tbh, gençler arasında popüler bir anonim uygulamaydı ama Facebook’un anketleri sonuçları eskiden olduğu gibi şeffaf şekilde gösteriyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında App Store’da yayınlanan tbh, 9 hafta içinde 4 milyon aktif kullanıcıya ulaşarak dikkatleri üzerine çekmişti. Facebook da tbh’nin daha fazla büyümesine izin vermeden onu satın aldı ve çalışanlarını şirket bünyesine kattı.

Son yıllarda görsel içeriklerin özellikle GIF ve surat ifadeleri (emoji) şeklinde yaygınlaşarak kullanıldığı malum. Facebook da yeni anket özelliğinde bu trendin devam edeceğini gösteriyor. Eğer arkadaşlarınıza sormak istediğiniz çoktan seçmeli sorular varsa, hemen Facebook’a gidip bu yeni özelliği istediğiniz görseller ile deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.