Ağız sağlığına dönük abonelik girişimi Quip, yeni Dollar Shave Club olabilir mi?

Ağız sağlığına dönük abonelik girişimi Quip, yeni Dollar Shave Club olabilir mi?

Geçen hafta çocuklara özel yemek yemek aboneliğinin yükselişte olduğundan bahsetmiştim. Kutu abonelik modelinde dikkat çeken ve rakipsiz diyebileceğimiz bir başka girişimse Quip.

Quip, ağız sağlığına dönük bir abonelik modelli e-ticaret girişimi. Ancak basitçe hazır diş fırçası ve diş macunu göndermek yerine endüstriyel tasarımcı kurucularının tasarlamış olduğu özel diş fırçasını pazarlıyor. Simon Enever ve Bill May tarafından New York’ta kurulan Quip, 2015’te pazara çımış ve ilk yıl 100 bin satış yapmayı başarmış. Bugüne kadar 2,2 milyon dolar yatırım alan girişim, büyüme hedefleri doğrultusunda 10 milyon dolarlık yeni bir yatırıma da imza atmış.

Dollar Shave Club'ın izinde...

Quip’in Dollar Shave Club gibi milyar dolarlık bir girişim olması azımsanmayacak bir ihtimal. Zira ağız temizliği de tıpkı traş olmak gibi sürekli bir ihtiyaç ve hedef kitlesi çok çok daha geniş. Yeni yatırım turuna Airbnb ve Uber’in erken aşama yatırımcısı Sherpa Capital’in moda, eğlence ve ağız sağlığı endüstrisinden isimlerin olması da Quip’in potansiyeline dair fikir veriyor. İlk aşamada mevcut elektrikli diş fırçasını daha gelişmiş bir seviyeye taşımak isteyen Quip, yakın zamanda ağız temizliğinde ve günlük kullanım ürünlerinde devrimsel adımlar atmayı hedefliyor.

Quip’in kurmuş olduğu Dental Connect adlı platformdan da bahsetmekte fayda var. Bu platform Quip kullanıcılarının profesyonel hizmetlere yani dişçilere ulaşmasına aracılık ediyor. Halen test sürecinde olan platform ABD’de ağız sağlığı dikeyindeki 10 bin hizmet sağlayıcıya (dişçi vb.) dokunuyor. Dolayısıyla bu platform Quip’in gelirlerini arttırması için önemli bir kapı aralıyor.

Quip, ABD merkezli olsa da tüm dünyaya satış yapıyor ancak Türkiye gibi uzak diyarlardan abone almasının zor olduğunu söyleyebiliriz. Aksine diğer ülkelerde benzer modellerde işlerin çıkması işten bile değil. Quip şu anda ilk ödemesi 40 veya 45 dolarlık başlayan oldukça geniş paket seçenekleri sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.