İki büyük banka yöneticisi daha bitcoini balon olarak tanımlayanlar kervanına katıldı

İki büyük banka yöneticisi daha bitcoini balon olarak tanımlayanlar kervanına katıldı

Bitcoinin balon olduğunu düşünenler kervanına iki önemli ismi daha ekleyebilirsiniz. Bu isimlerden biri İsviçre merkezli Credit Suisse CEO'su Tidjane Thiam, diğeri ise ING Bankası CFO'su Koos Timmermans.

New York Times gazetesinin dün düzenlediği bir basın toplantısında konuşan Tidjane Thiam, bitcoinin 7000 doları ilk defa geçmesi konusunda yorumlar yaparken bitcoinin anonimliğinin büyük bir sorun olduğuna değindi ve "bildiğimiz kadarıyla şu anda yapılan bitcoin alım-satımlarının tek ortak noktası para kazanmak ve bu da tam olarak spekülasyonun ve balonun tanımıdır" dedi.

Thiam ayrıca Bitcoin üzerinden tüm kripto paraların karanlık işlerde kullanılmasına da değinerek "kara para aklama yönünde zorlukları bulunan bir para birimine dair en ufak bir iştah duymuyorum" açıklamasında bulundu.

ING'nin Finans Müdürü Koos Timmermans ise kripto paraların etkili bir değiş-tokuş aracı olduğunu belirtmesine rağmen müşterilerine kripto paralar yatırım yapmalarını tavsiye etmediğini belirtti.

Koos Timmermans Perşembe günü CNBC'ye verdiği demeçte, ""Müşterilerimize bunun için yatırım yapmalarını öneriyor muyuz?" diye sorarsanız cevabımız "hayır!" dedi. "Kripto para birimlerinin bir değişim aracı olarak üstün olduklarını görüyoruz ve bu finans dünyası için iyi bir şey fakat onlara bu kadar çabuk "gelecek" gözüyle bakmak çok kolay olmamalı" diyen Timmermans, "oldukça zor, çünkü bu para birimlerinin arzının talebe ne kadar bağlı olduğunu hala bilmiyoruz" dedi.

Bakalım önümüzdeki günler Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasaları için neler getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.