Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı: Dijital paralar istikrara katkı sağlayabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı: Dijital paralar istikrara katkı sağlayabilir

Bitcoin rekor üzerine rekor kırmaya devam ederken bir konferansta konuşan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto paralar ile ilgili olumlu bir yorum geldi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yaptığı konuşmasında, TCMB olarak dijital paraları yakından izlediklerini ve iyi tasarlandıkları takdirde finansal istikrara katkı sağlayabileceklerini belirtti.

Dünya gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden dijital paralar geçtiğimiz aylarda Merkez Bankası'nın da gündemine girmişti. Daha önce paylaştığımız gibi sayısal teknolojileri ve yansımalarını tanımak için Merkez Bankası tarafından bir çalışma grubu oluşturulmuştu. Gelen bilgilere göre bu çalışma grubu ilk olarak Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu ve Hazine Bakanlığı ile kuruldu ve önümüzdeki günlerde bu çalışma grubuna Maliye Bakanlığı da katılacak.

Bu haberin hazırlandığı saatlerde 7134 dolarla tüm zamanların rekorunu kıran bitcoine ve genel olarak 192 milyar dolardan fazla bir paranın döndüğü kripto para dünyasını daha yakında tanımak gelecek açısından oldukça faydalı olacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.