Futbol severler için alternatif mobil uygulama: TopOnda

Futbol severler için alternatif mobil uygulama: TopOnda

Futbol odaklı bir mobil uygulama olarak karşımıza çıkan TopOnda, ilginç bir çalışma mantığına sahip. Canlı bir şekilde izlediğiniz maçın tartışmalı pozisyonlarını sadece kullanıcısına haber vermekle kalmıyor aynı zamanda futbol severlerin pozisyon hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için bir oylama sistemi de kullanıyor.

2016 yılında Mustafa Tankut Kurul ve Orhan Erkan Güngör tarafından kurulan Mobiyol Bilgi Teknolojileri firmasının mobil uygulaması olan TopOnda, 5 ay gibi kısa bir sürede geliştirildi ve 2017 yılının ilk çeyreğinde kullanıma sunuldu. Hem iOS hem de Android platformlarında mevcut durumda olan TopOnda, 13 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

65 bini aşkın yanıt

Profesyonel hakem ekibi sayesinde maç sırasında hakem tarafından verilen, verilmeyen veya görmezden gelinen kararları anında sisteme girerek halkın oylamasına sunan TopOnda, bugüne kadar karşılaştığımız futbol temelli uygulamalara oranla oldukça sıra dışı.

Halkın oylamasının sonucunda haftanın mağdur takımlarını belirleyen ve futbol severlerin verdiği oylar doğrultusunda kendi lig puan tablosunu oluşturan TopOnda uygulaması, bugüne kadar toplamda 10 bin indirilme rakamına ulaştı. Yayına alındığından bu yana 217 futbol karşılaşmasında yaklaşık 4 bin 500 pozisyon hakkında taraftarlar için oylama sunan TopOnda, 65 bini aşkın yanıt almayı başardı.

Güncel haberler ve puan durumu

Oylama özelliğinin yanı sıra kullanıcıların fotoğraf ve videolar yükleyebildikleri bir galeri kısmı da bulunan TopOnda uygulamasına günde ortalama olarak 50 video ve fotoğraf yükleniyor. Futbol odaklı haber ve makaleler de paylaşan TopOnda, toplamda 800 haber ve maç bilgisi de paylaşmış durumda.

Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan TopOnda, 50 bin TL'lik sermaye ile yola çıktı. Kullanıcı sayısını artırarak reklam üzerinden bir gelir modeli yaratmayı hedefleyen TopOnda, güncel olarak Türkiye Süper Lig'inin puan durumunu da kullanıcıları ile paylaşıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=MwwlmJfzr9s

Ulusal çapta bir uygulama olmayı hedefleyen TopOnda, 1 ila 3 milyon arasında sadık bir kullanıcı kitlesine ulaşmayı planlıyor. Gelecekte futbola ilgi duyan başka ülkelere da açılmak isteyen TopOnda, özellikle uygulaması sayesinde oldukça kullanıcı dostu bir deneyim vadediyor. Dilerseniz TopOnda uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.