Face ID, Touch ID hangi güvenlik seçeneği daha hızlı?

Face ID, Touch ID hangi güvenlik seçeneği daha hızlı?

Geçtimiz Eylül ayında 3 yeni akıllı telefon modeliyle karşımıza çıkan Apple, tanıttığı modellerde iki farklı güvenlik seçeneği sunarak bizleri şaşırtmıştı. iPhone 8 ve 8 Plus modellerinde parmak izi sensörü olan Touch ID'yi tercih eden Apple, merakla beklenen iPhone X modelinde ise yüz tanıma teknolojisi olan Face ID'yi kullandı.

Face ID'nin parmak izi sensörlerine ve Touch ID'ye oranla çok daha güvenli bir seçenek olduğuna vurgu yapan Apple'ın önümüzdeki yıl tanıtacağı tüm modellerde Touch ID yerine Face ID kullanabileceği de geçtiğimiz Ekim ayında Apple ile ilgili isabetli tahminleri ile tanınan KGI Securities analistlerinden Ming-Chi Kuo tarafından iddia edilmişti.

Touch ID daha hızlı!

Güvenlik konusunun haricinde bir diğer önemli konu başlığı ise şüphesiz hız. iPhone X modellerinin inceleme videolarının yayınlanmasıyla birlikte hangi güvenlik seçeneğinin daha hızlı olduğu da ortaya çıkmış oldu. AppleInsider'ın ilk bakış videosundaki karşılaştırma sonucunda Touch ID'nin Face ID'ye oranla daha hızlı bir güvenlik seçeneği olduğu da ortaya çıkmış oldu.

Bunun temel nedeni Face ID'nin çalışma biçimi. Face ID yüzü algıladıktan sonra kilidi açsa da ana ekrana giriş sağlamıyor. Ana ekrana ulaşmak için zorunu tutulan yukarı kaydırma jesti Face ID'yi ve animasyonu yavaşlatan en büyük etken. Tabii ki iki güvenlik seçeneği arasındaki hız farkının kullanım şekli nedeniyle farklılık gösterebileceğini de ekleyelim. Paylaşıla rakamlara göre Face ID ile kilit açmak toplamda 1.8 saniye sürerken, Touch ID iPhone kilidini 0.91 saniyede açabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.