Google, Vitrin Alışveriş reklamlarını yeni Adwords deneyimine ekledi

Google, Vitrin Alışveriş reklamlarını yeni Adwords deneyimine ekledi

2018 ufukta görünürken bildiğiniz gibi yılın son ayları markalar için oldukça önemli bir yere sahip. Özellikle tüketim sektöründe hizmet veren, yıllık hedeflerini tutturmak isteyen markalar Kasım ve Aralık'ta, alışveriş iştahı kabaran tüketiciyi cezbetmek için önemli anlar yakalayabiliyorlar.

Google, birçok ülkede yeni yıl sezonunda artan harcamalarında tüketiciye dokunmak isteyen markalara   "yeni yıl"  hediyesini tam da zamanında verdi gibi görünüyor. Teknoloji devi,  geçtiğimiz yıl  test ettiği  Vitrin Alışveriş reklamlarını (Showcase Shopping Ads) yeni Adwords deneyimine eklediğini duyurdu.  Böylelikle  artık bu reklam türü ile tüketicinin arama sonuçlarına görsel açıdan daha zengin bir tasarım sunulabilecek.  Öte yandan  tüketiciler aramalarda ürünün fiyat aralığı, özel boyutlandırılması gibi detaylı seçenekler ile filtreleme yapabilecekler.

Ürün satışında yüzde 32'lik artış

Google, Alışveriş reklamları ile mobil alışveriş yapan tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını ve işletmelerin daha fazla ürün satmasına olanak sağlıyor.  Google'a göre test eden markalar bu reklam türünden de oldukça memnunlar. Zira Amerikan e-ticaret sitesi  overstock.com, standart alışveriş reklamlarına göre Vitrin Alışveriş reklamları ile marka aramalarında 3 katı daha fazla erişim yakadı. Öte yandan satın almalarda da yüzde 32'lik bir artış yaşandı.

Vitrin Alışveriş reklamları yeni Adwords deneyimine eklense de platfrom her reklamverenin erişimine henüz açık değil. Ancak tüm erişimin  2017'nin sonuna karar tamamlanması planlanıyor. Yeni Adwords deneyimi ile pazarlamacıların işi daha da kolaylaşırken, sayfa yüklemelerinin ortalama yüzde 20 daha hızlı olduğu ifade ediliyor.

Bu arada üçüncü partiler aracılığı ile yayınlanabilen Vitrin Alışveriş reklamları ile detaylı bilgiye ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.