Yaşadığı krizden dolayı 3 CEO'sunu değiştiren Samsung, rekor kar açıkladı

Yaşadığı krizden dolayı 3 CEO'sunu değiştiren Samsung, rekor kar açıkladı

Samsung Electronics ve Samsung Display CEO’su Kwon Oh-hyun'un geçtiğimiz hafta “benzeri görülmemiş kriz” gerekçesiyle istifa edeceğini açıkladığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise önemli açıklamalarda bulunan Samsung, hem yeni CEO'larını hem de rekor oranda kar elde ettiğini duyurdu.

3 farklı iş kolu için yeni CEO'lar atadığını duyuran Samsung, bileşen teknolojileri için Kim Ki-nam, tüketici elektroniği için Kim Hyun-suk (HS Kim) ve son olarak ise mobil ve bilgi teknolojileri için Koh Dong-jin'i (DJ Koh) CEO olarak atadı. Şirketin ortak CEO'ları olan Yoon Boo-keun (BK Yoon) ve Shin Jong-kyun'un da tıpkı Kwon Oh-hyun gibi istifa kararı aldığını da açıklayan Samsung, yeni yıla yönetim kadrosunda yaptığı büyük değişiklerle girmeyi planlıyor.

12,91 milyar dolar kâr

Üst düzey yönetimindeki çalkantılara rağmen oldukça başarılı bir çeyrek geçiren Samsung'un yılın üçüncü çeyreğinde rekor oranda kâr beklediğini Ekim ayının başında sizlere aktarmıştık. Bugün CEO duyurularıyla birlikte 3. çeyrek için finansal sonuçlarını da paylaşan Güney Kore'li şirket, 12,91 milyar dolar kâr elde ettiğini açıkladı.

55,4 milyar dolar gelir elde ettiğini de paylaşan Samsung'un 2017'nin 2. çeyreğinde 12,6 milyar dolar kâr elde ettiğini de hatırlatalım. Samsung'un rekor kâr elde etmesinde en büyük paya sahip olanlar ise yarı iletkenler, mobil ve geçtiğimiz aylarda karşımıza çıkan Samsung Galaxy Note 8 modeli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.